Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 1, Akutmottagning barn

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss 

Tycker du om snabba växlingar i arbetstempo, varierande arbetsuppgifter och gillar att arbeta i team, då kommer du att trivas hos oss. På Akutmottagning barn tar vi årligen emot ca 60 000 barn i åldrarna 0-16 år med akuta medicinska, kirurgiska och ortopediska sjukdomar och skador. 

Vi har roligt tillsammans och brinner för våra patienter. Du möts dagligen av engagerade kollegor och tillsammans utvecklar vi akutsjukvården för barn. Vi är en stor arbetsplats och här kommer du aldrig att känna dig ensam. 

Våra mål är;

  • Gott bemötande
  • Korta väntetider
  • Leverera akutsjukvård av hög kvalité.

På Akutmottagning barn är vi måna om våra medarbetare och vår arbetsmiljö. Hos oss är lagandan viktig då vi arbetar i team bestående av sjuksköterska, undersköterska och läkare. Samspelet mellan olika yrkeskategorier värderas högt och vi arbetar ständigt med förbättringsarbeten. Vi har regelbundna utbildningar i akutsjukvård exempelvis akutrumsövning varje vecka, kortare utbildningstillfällen varje morgon samt daglig reflektion. Som nyanställd hos oss anpassas introduktionen efter dina behov genom att vi utgår från dina tidigare erfarenheter och bygger på med kunskap kring akutsjukvård för barn.

Om tjänsten

Som undersköterska hos oss har du ett omväxlande och spännande arbete. Du kommer att arbeta i medicin-, kirurgi- och ortopedteam med omhändertagande av akut sjuka och skadade barn samt ungdomar. Vidare kommer dina arbetsuppgifter bland annat innebära arbete med, provtagning, gipsning, sårbehandling och inhalationer. Du arbetar med dokumentation på akutjournalblad samt i systemen Melior och Elvis. Arbetstiden är förlagd till dag och kväll samt helg.

Kvalifikationer 

Vi söker dig som är undersköterska med intresse av att arbeta med barn och akutsjukvård. Tidigare erfarenhet som undersköterska inom barn- och ungdomssjukvård eller akutsjukvård är meriterande.  

Som person har du en positiv inställning och ett lösningsorienterat synsätt samtidigt som du inger ett lugn även när du ställs inför akuta situationer. Du har en god förmåga att prioritera mellan olika arbetsuppgifter och tillsammans med alla i teamet engagerar du dig i uppgifter som leder till att vården utvecklas. Du är ansvarstagande samt skicklig på att iaktta och får snabbt en överblick över arbetssituationen. Vidare arbetar du strukturerat och har förmågan att omprioritera utefter rådande situation då arbetet kräver det. Du har ett gott bemötande och bidrar därigenom till en god arbetsmiljön. Sist men inte minst, du tycker det är viktigt att ha roligt på din arbetsplats och har nära till skratt. 

Har du några frågor kring tjänsten så tveka inte att höra av dig till oss.  

Vi intervjuar löpande så välkommen med din ansökan redan idag! 

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Från den 1 juli 2023 är undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att du kommer att behöva ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska inom vård och omsorg. På Socialstyrelsens hemsida kan du läsa mer om skyddad yrkestitel för undersköterskor – där framgår också vilka övergångsregler som gäller: https://legitimation.socialstyrelsen.se/underskoterska-blir-en-skyddad-yrkestitel/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6014
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Sophia Hertram, 0722-070869
  • Vårdenhetschef, Lina Norrisson, 0700-823111
Facklig företrädare
  • Kommunal, Robin Ferm, 031-3434561
Publicerat 2023-09-21
Sista ansökningsdag 2023-10-12

Tillbaka till lediga jobb