Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 4, Radiologi

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Vår verksamhet

Radiologin erbjuder dig en utvecklande och kreativ arbetsplats med trevliga möten mellan kollegor, patienter och deras anhöriga. Verksamheten är en viktig del i vårdkedjan, vilket innebär att du kommer träffa många olika patienter från olika verksamheter och flöden på hela sjukhuset. Verksamheten är högteknologisk och utvecklas ständigt för att bättre möta dagens och framtidens utmaningar. Under 2023 installeras två, state of the art, fotonräknande CT-maskiner. Radiologin är lokaliserad till Sahlgrenska-, Östra- och Mölndals sjukhus men ingår i ett gemensamt verksamhetsområde för att främja samarbete.

Vill du veta mer om våra inriktningar på de olika tomterna kan du läsa mer via länken: Radiologi - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vill du se en film om hur det är att arbeta som röntgensjuksköterska på Sahlgrenska universitetssjukhuset? Klicka på länken: Marit – röntgensjuksköterska - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vad kan vi erbjuda dig?

Som universitetssjukhus kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter och närhet till forskning och utveckling. Under hösten 2023 startas det spännande och världsunika projektet Scapis-2 där du kan få vara med och bidra. Vi utför olika undersökningar såsom slätröntgen, ultraljud, datortomografier, magnetkameraundersökning och genomlysning. Eftersom vår repertoar är bred finns möjligheten för dig att kunna inrikta dig mot det du finner intressant.  

Som röntgensjuksköterska jobbar du i team med läkare och undersköterska. Tillsammans jobbar ni utifrån de olika kompetenserna ni har men också utifrån varje patients unika förutsättningar och behov. Stort fokus för oss inom radiologin är att alla ska känna trivsel och arbetsglädje. Hos oss möter du ständigt nya utmaningar vilket gör arbetet spännande, lärorikt, intressant och varierat.

Vi erbjuder dig som är nyutexaminerad röntgensjuksköterska eller har mindre än 4 månaders yrkeserfarenhet förstärkt yrkesintroduktion (kliniskt basår) under det första året.

Kan du vara den vi söker?

Vi söker dig som är legitimerad röntgensjuksköterska. MR-erfarenhet är meriterande. Som person är du teknikintresserad, positiv, flexibel, ansvarstagande, grupporienterad och har patientens bästa som ledord. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5882
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Sara Ku, sara.ku@vgregion.se,072-2163156
  • Vårdenhetschef, Anna Kaminska, anna.kaminska@vgregion.se,073-5975459
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Madeleine Lindgren, 073-5503284
Publicerat 2023-09-15
Sista ansökningsdag 2023-10-15

Tillbaka till lediga jobb