Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 3, Ortopedi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Ortopedi på Sahlgrenska söker en driven och organiserad operationskoordinator för att ersätta vår kollega som går i pension. Är du som person detaljorienterad och självgående och trivs i en dynamisk arbetsmiljö, kan detta vara rätt roll för dig!  

Om oss

Inom verksamhetsområdet Ortopedi arbetar vi med att behandla, vårda och rehabilitera patienter med skador och sjukdomar i rörelseapparaten. Vårt högspecialiserade uppdrag är unikt i sitt slag och omfattar två specialiteter; avancerad ortopedisk rygg- samt tumörkirurgi. Vi utför både akuta samt planerade operationer och behandlingar i vårt nationella uppdrag med patienter från hela Sverige. Vår verksamhet präglas av engagemang och utveckling. Vi finns i fina lokaler på Sahlgrenskatomten, Blå stråket 3 och Blå stråket 5. 

Vad kommer ingå i ditt arbete?

Just nu är det många patienter i operationskö, vill du vara med och planera för elektiv kirurgi? Som operationskoordinator har du ett givande arbete med ett stort eget ansvar och autonomi för operationsplaneringsprocessen. Kontakt med patienter i operationskön är en viktig del av arbetet och sker via telefon (Telia ACE) samt via Vårdguiden 1177. Som operationskoordinator medverkar du vid operationsplaneringsmöten och samverkar i ett stort nätverk där rygg- och tumörteamets läkare, An/Op/IVA (Anestesi/Operation/Intensivvård), samordnare vid vårdavdelning 15/28 och ortopedimottagningen ingår och har en nyckelfunktion för patienten genom hela operationsplaneringsprocessen.

Arbetstiden är förlagd på dagtid, måndag-fredag, där du verkar för optimal operationsplanering så att flest möjliga patienter kan bli opererade. Du arbetar administrativt för Rygg- och Tumörteamet, ortopedi, område 3. Är du kliniskt verksam och vill fortsätta att arbeta som sjuksköterska- specialistsjuksköterska en av fem helger inom din specialitet kan vi även erbjuda en kombitjänst.

Du delar uppdraget som operationskoordinator med en kollega, där en av er har huvudansvar för ryggteamet och en för tumörteamet. Detta innebär att du alltid har ytterligare en operationskoordinator att samverka med och ni avlöser varandra under ledigheter, semester och annan frånvaro.

Kan du vara vår nya kollega? 

Du kan vara legitimerad sjuksköterska eller specialistundersköterska inom An/Op/IVA. Tidigare erfarenhet som koordinator, arbete med administration eller annan roll inom operationssjukvård är meriterande för tjänsten, men inte ett krav. Det är viktigt att du har god kunskap i olika IT-system och det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet av följande system: Orbit, ELVIS, 1177 och Telia ACE. 
 
Vi söker dig som tycker om att arbeta i team och är bra på att skapa och vårda relationer. Du har lätt för att kommunicera och samarbeta både med kollegorna i teamet och med dina samverkanspartners. Du är bra på att se helheten och har inga problem med att själv planera, prioritera och organisera ditt arbete.  Vi söker dig som drivs av att arbeta med ständiga förbättringar, verksamhetsutveckling och kvalitetsarbeten. Du är mån om god patientkontakt för att ge den bästa vården.  
 
Om du är redo för en spännande utmaning och vill vara en del av vårt framgångsrika team 
skicka gärna in din ansökan! Vi kommer att göra urval och intervjua löpande under ansökningstiden.

Har du några frågor om tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till oss! 

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5684
Kontakt
  • Louise Freytag, 076-1388323,louise.freytag@vgregion.se
  • Pari Bergerlind, 0725-347787
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet Magnus Hansson, 072-1470471
Publicerat 2023-09-05
Sista ansökningsdag 2023-10-04

Tillbaka till lediga jobb