Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 5, An/Op/Iva Sahlgrenska, CIVA

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Vill du få en ny utmaning som intensivvårdssjuksköterska och arbeta på en av norra Europas största intensivvårdsavdelningar? Vi söker kollegor till våra fantastiska intensivvårdssjuksköterskor på CIVA (Centralintensivvårdsavdelning)! Här arbetar du på toppen av din kompetens i ett nära samarbete med övriga professioner. Arbetsplatsen präglas av ett lärande och vi strävar ständigt efter att utvecklas och förbättras.

På CIVA vårdar vi patienter från de flesta specialiteter. Enheten är en viktig länk i sjukhusets nationella högspecialiserade vård och kräver stundtals ett högt tempo för att klara av att möta de svårt sjuka patienterna.

Våra patienter kommer från akutmottagningen, olika vårdavdelningar, operation eller andra intensivvårdsavdelningar. Vi är en stor allmän intensivvårdsavdelning som vårdar alla patientkategorier: bland annat inom medicin, kirurgi, hematologi, trauma och transplantation. Vi vårdar även barn som genomgått till exempel operation av craniofacialia plastiker och hjärntumör.  

Vi erbjuder dig

Med vårt breda uppdrag kan vi erbjuda dig en spännande arbetsdag där du får utmana dig och arbeta på toppen av din förmåga. Vi erbjuder dig engagerade kollegor som har en kompetens utöver det vanliga och som stöttar och hjälper varandra. Här finns stora möjligheter till kompetensutveckling och det bedrivs ett omfattande forsknings- och utvecklingsarbete.

Vi har ett av Sahlgrenska Universitetssjukhusets bästa introduktionsprogram för nyanställda och du får en grundlig, både praktisk och teoretisk, upplärning efter dina individuella behov. Enheten präglas av ett öppet arbetsklimat med stor flexibilitet och en stor variation av arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifter

Som intensivvårdssjuksköterska arbetar du i ett tvärprofessionellt team tillsammans med läkare, undersköterskor, fysioterapeuter och kuratorer. Patienterna är svårt kritisk sjuka och sviktar ofta i ett eller flera organsystem där monitorering och handhavande av medicinteknisk utrustning och övervakning av vitala parametrar är en stor del av det dagliga arbetet. Intensivvårdssjuksköterskan handlägger, utför och utvärderar ordinerade medicinska åtgärder. I arbetet ingår även att visa respekt för närstående och integrera och stödja dem i vården.

Om dig

Du ska vara legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning i intensivvård.

Har du de viktiga egenskaperna såsom god samarbetsförmåga, noggrannhet och social kompetens kommer du passa bra in hos oss.

Ring oss gärna om du blir nyfiken och vill veta mer om vår verksamhet! Efter urval finns det möjlighet att komma på besök och hospitera något pass.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tillsammans för patienten - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det Kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5556
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Soudabeh Babaei, 072-1485951
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Ulrika Olsson , 031-3421096
Publicerat 2023-08-30
Sista ansökningsdag 2023-10-25

Tillbaka till lediga jobb