Regionhälsan, Barn och unga, Skaraborg Psykologmottagningar

Vi söker fler duktiga och trevliga psykologer som vill vara med och bidra till vår fina psykologverksamhet i Skaraborg!


Om oss

Skaraborg psykologmottagningar föräldraskap och små barn är tillsammans med övriga enheter i regionen (Fyrbodal, Södra Bohuslän, Göteborg och Borås) kanske Nordens största psykologmottagning med ca 100 anställda psykologer. Vi är organiserade inom Regionhälsan, hälso- och specialistvård för barn och unga. Samtliga psykologenheter har psykologer som enhetschef och även områdeschefen är psykolog.
På Skaraborgs psykologmottagningar finns 11 trevliga och mycket kompetenta psykologer, placerade på mottagningar i Lidköping, Skövde, Mariestad och Falköping. Lokalerna är fräscha och centralt belägna.  


Om arbetet

Som psykolog hos oss erbjuds Du ett brett fält av varierande och utvecklande arbetsuppgifter med en mycket spännande målgrupp; barn 0 - 5 år samt deras föräldrar. Grunden i uppdraget är främjande och förebyggande, med fokus på tidiga och korta insatser. Psykologens roll är att utföra utvecklingsbedömningar, föräldrastödjande samtal, parsamtal med fokus på föräldraskap, gravidsamtal, samtal efter traumatisk förlossningsupplevelse. Tillsammans med övriga psykologmottagningar i regionen hjälps vi åt att bemanna en nystartad digital mottagning, Föräldrastöd Online. Lokalt i Skaraborg erbjuder psykologerna gruppinsatser digitalt och fysiskt med inriktning föräldrastöd, t ex Lågaffektivt bemötande, LAB. I psykologens uppdrag ingår även att tillhandahålla konsultation/handledning till personal inom mödrahälsovård och barnhälsovård samt att telefonrådgivning till patienter och samverkanspartners. Alla medarbetare inom psykologenheten i Skaraborg träffas regelbundet för gemensamma arbetsplatsträffar samt gemensam extern handledning. Vi har även regionsövergripande träffar och fortbildningsinsatser för psykologer. Det finns goda möjligheter till fortbildning vid behov och flera av våra psykologer har en pågående specialistutbildning. Vi har också ett regionalt specialistnätverk för våra färdiga specialister.

Kolla gärna på vår film, där vi får möta en av våra psykologer som berättar om arbetet och vardagen. 

Möt Veronika Fagerberg - psykolog - YouTube

Om dig

Vi söker Dig som är legitimerad psykolog med intresse för vår målgrupp och gärna extra intresse för konsultationsmetodik, utvecklingspsykologi, graviditetspsykologi, neuropsykologi eller psykoterapeutiska metoder anpassade till vår målgrupp. Viktiga personliga egenskaper hos Dig är samarbetsförmåga, initiativkraft, kreativitet och flexibilitet samt god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Prestigelöshet och humor är ett extra plus! B-körkort är ett krav för tjänsten. 

Varmt välkommen med din ansökan!Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 % eller enligt överenskommelse
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5081
Kontakt
  • Pernilla Leion, Enhetschef, 0700-822499
Facklig företrädare
  • Anders Ordqvist, Sveriges Psykologförbund, 0707-520739
Publicerat 2023-08-07
Sista ansökningsdag 2023-10-13

Tillbaka till lediga jobb