Koncernkontoret, Koncernstab Digitalisering

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Nu erbjuder vi 12 platser i ett traineeprogram inom digitalisering och IT – en möjlighet för dig att starta din karriär i en organisation som står inför en spännande digital utveckling av samhället vi alla lever och verkar i.

För att klara framtidens behov av välfärdstjänster måste digitaliseringen accelerera kraftigt. Just nu digitaliserar vi vårdflödet för att möta morgondagens utmaningar och möta invånarnas behov av vård på ett mer patientnära och effektivt sätt. Vi ska också utveckla nya sätt att använda data för att skapa värde för såväl patienter som medarbetare och göra den digitala arbetsmiljön bättre för Västra Götalandsregionens 56 000 medarbetare.

Vill du vara med och bidra med ditt kunnande i de stora förändringar vi står inför? Vill du ha en unik möjlighet att växa och utvecklas i en dynamisk och föränderlig miljö? Vi behöver förstärka med kompetens inom system- och applikationsutveckling, infrastruktur, framtidens vårdinformationssystem, BI (business intelligence), digital arbetsplats samt integrationsområdet.

Traineeprogrammet
Traineeprogrammet inleds med en inspirerande och utvecklande utbildningsperiod som kommer att förbereda dig för din framtida roll. Du kommer att få en god inblick i Västra Götalandsregionens olika verksamheter, i vår tekniska IT-miljö samt våra arbetssätt och processer. Studiebesök i olika delar av VGR:s verksamhet kommer att varvas med tekniska och teoretiska utbildningar samt med ett individuellt praktikarbete med handledare.

Traineeprogrammet startar den 1 november och pågår i sex månader. Du får fast anställning och tillhörighet i en av våra avdelningar från första dagen. När programmet avslutas fortsätter du din utveckling och karriär hos oss på koncernstab digitalisering.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi erbjuder en möjlighet att bli en del av – och växa inom – en av Sveriges största organisationer för digitalisering och IT. Vi skapar förutsättningar för en säker och väl fungerande verksamhet i Västra Götalandsregionen. Hos oss blir du en del av en kreativ arbetsmiljö där vi hela tiden strävar mot att ligga i framkant vad gäller både teknik och kompetens. Detta innebär unika möjligheter att utvecklas vidare. Bland annat genom daglig kompetensöverföring mellan kollegor, fördjupande personligt anpassade utbildningar och delaktighet i nya tekniska lösningar.

Vi har verksamhet i hela regionen men traineeprogrammet kommer att vara förlagt i Göteborg och Mölndal.

Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete på våra kontor och på distans.

Här kan du läsa mer om vårt traineeprogram.

För rollen som trainee behöver du:
En högskoleutbildning, eller motsvarande, som dataingenjör, systemvetare, datatekniker, data scientist eller något annat relevant inom IT-området. Dina studier ska vara avslutade och din examen ska inte vara äldre än två år. Det är meriterande om du har erfarenhet av agila utvecklingsmetoder.

Som person är du självgående och motiverad med en stark lust att fortsätta lära och utvecklas. Du har förmåga att arbeta självständigt men gillar också att arbeta tillsammans med andra. Du har en positiv och engagerad inställning och drivs av att bidra och göra skillnad. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du har mycket god förmåga att kommunicera på svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

  • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
  • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
  • Feedback bidrar till vår utveckling.

För vissa tjänster kan säkerhetsklassning förekomma.

Övrigt
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner: Förmåner - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)
Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 12
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Mölndal, Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4640
Kontakt
  • Lena Eineving, trainee.digitalisering@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Vision: Jeanette Hansson, jeanette.e.hansson@vgregion.se
  • Akavia: Stig Holmlund, stig.holmlund@vgregion.se
  • Sv Ingenjörer: Yvonne Jagersjö, yvonne.ei.jagersjo@vgregion.se
Publicerat 2023-08-01
Sista ansökningsdag 2023-08-31

Tillbaka till lediga jobb