Sahlgrenska Universitetssjukhuset, BUP-mottagning Hisingen

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

VI söker nu en ny psykolog till vår stora barn- och ungdomspsykiatriska mottagning.

Kan detta vara din nya arbetsplats?

Vår enhet Barn- och ungdomspsykiatri (BUP) Hisingen är en del av verksamhetsområdet Neurologi - Psykiatri - Habilitering. Öppenvårdens uppdrag är att utreda och behandla barn och ungdomar upp till 18 år med måttlig till allvarlig psykisk ohälsa. Detta kräver såväl bred som djup kompetens och arbetet bedrivs i team med både psykologer, socionomer, psykiatrisjuksköterskor, medicinska sekreterare och läkare.

Vi är en grupp engagerade kollegor som sätter stort värde på professionalitet och patientfokus. På mottagningen arbetar en stor grupp psykologer som trivs ihop och stöttar varandra i arbetet. Vi är en innovativ mottagning med flera spännande projekt på gång, som exempelvis hundassisterad terapi samt utvecklingsarbete gällande problematisk skolfrånvaro. Nyligen har ett projekt för att implementera mentaliseringsbaserat förhållningssätt samt behandling med MBT-A påbörjats på mottagningen. Vi sitter i fina lokaler på Gamla Tuvevägen, nära Backaplan, cirka 8 minuter från Göteborgs centrum med lokaltrafik.

Hur ser en arbetsdag ut?

Ditt uppdrag som psykolog på BUP är att bedöma, utreda och behandla barn- och ungdomar. Det motiverande arbetet är viktigt för att skapa ett aktivt patientdeltagande i vården.

Vi arbetar med ett tillgänglighetsuppdrag i VGR där nybesöken hos BUP är en prioriterad arbetsuppgift. Du ska känna dig trygg med att göra nybesök.

På mottagningen arbetar vi utifrån nationella och regionala riktlinjer samt evidensbaserad psykologisk praktik för att nå och hjälpa så många patienter som möjligt. Ett pragmatiskt förhållningssätt är viktigt och vi värdesätter kunskap inom flera olika behandlings- och utredningsmetoder för att kunna anpassa vården efter den unges behov. Psykologgruppen på mottagningen har kompetens inom exempelvis KBT inklusive TF-KBT och PE, IPT, psykodynamiska metoder inklusive AFT och ABFT samt MBT-A. Utredningar görs i team med läkare och vid behov socionom. Psykologen är fri att självständigt utforma utredningsarbetet utifrån patientens behov. 

Mottagningen har ett dagligt jour- och rådgivningsansvar. Arbetet där består i att stötta familjer, ge konsultativt stöd till vårdgrannar och att tillsammans med kollegor göra akuta bedömningar av patienter. I arbetet ingår också samverkan kring patientens behov, främst med skola och socialtjänst.

Det erbjuds olika handledningsalternativ avseende utrednings- och behandlingsarbetet.

Vem tror vi passar hos oss?

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med goda kunskaper inom barn-och ungdomspsykiatri och det finns möjlighet att fortsätta sin specialisering inom ramen för anställningen.

Vi söker dig som tycker det är utvecklande och stimulerande att jobba med komplexa patientärenden. Vi utgår från att du gör självständiga bedömningar och är en tillgång för teamet, både i användandet av de olika professionerna och att du aktivt delar med dig av din kunskap och kompetens. Arbetet kräver flexibilitet för att kunna anpassa sig till varje enskild patients behov.  För att mottagningen på bästa sätt ska återspegla och svara upp mot vår patientgrupps behov, ser vi gärna sökanden med olika kulturell och språklig bakgrund.

Vi ska driva och utveckla BUP-Hisingen - tillsammans, för patienten och med patienten. Vill du vara med?

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4268
Kontakt
  • Enhetschef, Caroline Johansson, 0722-086621
  • Psykolog, Kristina Rökaeus, 031-3420373
Facklig företrädare
  • Psykologförbundet, Erik Myhrman, 031–3437804
Publicerat 2023-06-08
Sista ansökningsdag 2023-06-22

Tillbaka till lediga jobb