Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Avdelning 132 Kirurgi

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Lockas du av en lärorik och utvecklande arbetsmiljö? Vill du vara en del av ett team där öppenhet, omtanke, respekt och humor värderas för att uppnå ett gott arbetsklimat? Då kan det vara dig vi söker som ny kollega hos oss!

Om oss

Vår avdelning är en bred allmänkirurgisk akutvårdsenhet.  Vi arbetar med att snabbt utreda, undersöka och behandla diagnoser för att patienterna inte skall behöva vistas på sjukhus längre än nödvändigt. Vi vårdar även patienter med svårare övre gastrointestinala diagnoser som kräver längre vårdtid. Här lägger vi ett särskilt fokus på att vidareutveckla den goda vården och optimera för en trygg och säker hemgång vid utskrivning. Utöver inläggningar från akuten vårdar vi patienter som planerats för elektiv kirurgi med fokus på bröst/melanomkirurgi postoperativt.

Vi arbetar just nu med att skapa ett antal IMA-platser (intermediärvårdsplatser) som planeras vara i drift under våren 2024 på avdelning 132. Dessa platser kommer att främst vara för patienter med svårare akuta bukdiagnoser med eller utan ställd diagnos, sepsis eller i behov av optimering inför akuta operationer. Här kommer vi att ha högre bemanning samt övervakningsutrustning.

Hos oss arbetar sjuksköterskor och undersköterskor i team tillsammans med läkare, fysioterapeut, dietist och andra professioner. En gång i veckan samlas vi för omvårdnadsrond och för patienter med svårare diagnoser har vi även en multidisciplinär rond en gång i veckan. Vi arbetar med SPIK-funktion, Specialistsjuksköterska i klinik, som stöttar, undervisar och handleder i omvårdnadsfrågor dagligen. Du blir uppbackad i det dagliga arbetet och är en del i en engagerad arbetsgrupp.

Vårt mål är att du som sjuksköterska ska kunna koncentrera dig på dina sjuksköterskeuppgifter och därmed säkerställa en god, säker och jämlik vård, därför har vi en vårdplaneringsgrupp och en farmaceut på avdelningen alla vardagar. Vår farmaceut beställer läkemedel, sköter läkemedelsrummet, iordningsställer läkemedel samt är ett kompetensstöd för sjuksköterskor/läkare och patienter i läkemedelshanteringsfrågor. 

Vi erbjuder

Hos oss får du en introduktion på cirka fyra veckor anpassad utefter din tidigare erfarenhet.

Vi satsar på kompetensutveckling genom fortlöpande föreläsningar och utbildningar av våra kirurger, sjuksköterskor, undersköterskor och externa föreläsare. Vi erbjuder regelbundna kompetensutvecklingstillfällen som är skräddarsydda efter verksamhetens- och medarbetarnas behov och önskemål.

Vi har en instruktör-/avdelningslärare som regelbundet organiserar föreläsningar efter behov både lokalt och på Simulatorcentrum.  Där tränar vi en gång per år ABCDE, SBAR, CRM, teamarbete och kommunikation.  Självklart har vi också regelbundna HLR-utbildningar.

Vi uppmuntrar till vidareutbildning med möjligheten till att kunna specialisera sig i sin profession. Det finns även möjlighet att delvis på arbetstid läsa högskolekurser som är aktuella för verksamheten.

När du arbetat cirka ett år eller längre finns det möjlighet till kombinationstjänst där du kan erbjudas rotation mot en annan enhet inom område 5 eller akuten.

Om du har intresse av att arbeta natt eller rotera natt och dag så kan vi erbjuda det.

Sahlgrenska sjukhuset har ett dubbelt ob under åtta timmar på nätterna.

Sahlgrenska sjukhuset har ett förhöjt ob-tillägg på helger (ej storhelg) med 50%.

Vi erbjuder förmåner som flexibel arbetstid och friskvårdsbidrag. Läs mer om våra förmåner här.

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska som trivs i en utvecklande miljö.

Om du dessutom har erfarenhet av kirurgi, IMA-vård, intensivvård eller är specialistutbildad så är det meriterande.

Stor vikt läggs vid intresse för människor i utsatta livssituationer och förmåga att hjälpa andra. Du är kreativ och flexibel och ser lösningar i stället för problem. Du är noggrann och har lätt för att prioritera och fatta snabba beslut. Du är angelägen om att vi har en god arbetsmiljö på avdelningen.

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också hospiteringar på andra avdelningar/mottagningar för att bredda din kompetens.

Hjärtligt välkommen att söka till avdelning 132!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100% eller enligt överenskommelse
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4258
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Shahla Hosienpour, 031-3428468/072-2068525
  • Sektionsledare, Catharina Nordeborg, 031-3429348/072-2413270
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Jenny Helleblad, 031-3421132
Publicerat 2023-06-08
Sista ansökningsdag 2023-07-02

Tillbaka till lediga jobb