Västtrafik, Leverans

Vill du vara med och bygga framtidens tågflotta? Vill du vara en del av en verksamhet som är en förutsättning för att samhället ska fungera och göra hållbart resande till norm? Under de kommande åren kommer Västtrafiks tågflotta uppdateras med helt nya fordon och till det behöver vi stärka upp vårt team med en teknisk projektledare med ansvar för garantiuppföljning – Är det du?

Västtrafik ansvarar för kollektivtrafiken i Västra Götaland. Varje dag reser 410 000 personer med oss. Det är ett uppdrag som är viktigt i det stora och det lilla, för varje enskild resenär och för att vår region ska utvecklas. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen.

 

Rollen

Arbetet innebär att du ansvarar för att uppföljning av de nya X80 fordonens garantier hanteras på ett korrekt och avtalsenligt sätt. Det sker genom en aktiv uppföljning av fordonens tekniska prestanda och att värden kopplade till avtalade tekniska, kostnadsmässiga och driftsrelaterade garantier från fordonsleverantören rapporteras, följs upp och tillvaratas.  I dina arbetsuppgifter ingår; Uppföljning av tekniska prestationer i drift och underhåll av tågen, ta fram statistik och relevanta nyckeltal, sammanställa, analysera och rapportera garantiavvikelser mot avtalet och samverka med fordons-, trafik- och underhållsleverantörerna för åtgärder av garantiavvikelser.

Du kommer tillhöra fordonsavdelningen där du tillsammans med dina kollegor har det viktiga uppdraget att säkerställa hållbarhet och kvalité för Västtrafiks spårfordon. Du är även del i projektet nya tågfordon vilket ger att Västtrafik kommer få 45 nya tåg levererade med omfattande, fleråriga garantier.

 

Västtrafik som arbetsplats

Vi är många som jobbar på Västtrafik, med olika bakgrund och kompetens. Gemensamt har vi ett stort engagemang och en gemensam vision, en framtid där hållbart resande är en norm. Det händer alltid mycket hos oss. Vi växer och utvecklas i samklang med vad våra resenärer och samhället kräver av oss. Vi är vakna och nyfikna och i ständig förändring. Samtidigt har vi en arbetsplats med möjlighet till utveckling och fördjupning som erbjuder trygghet, stabilitet och goda förmåner.

 

Vem är du?

Våra medarbetare är olika. Alla behövs. Vi vet att olikheter berikar oss och gör oss bättre. Vill du vara med och utveckla det hållbara resandet i Västra Götaland? Då tror vi att du passar hos oss.

Du har grundläggande teknikkunskap vilket gör att du har lätt för att sätta dig in och förstå samt koppla teknik och ekonomi. För att lyckas i rollen har du en mycket god förmåga att samverka och samarbeta med andra på alla nivåer. Det är genom samarbete och med våra resenärer och kunder i fokus du uppnår det bästa resultatet. Du är vetgirig och tar ansvar för att säkerställa att du förstår de frågor som ska hanteras inom garantiuppföljningen, oavsett inom vilket område en garantiavvikelse kan inträffa. (ex. tillförlitlighet, tillgänglighet, underhållsmässighet, användarvänlig, elektriska frågor, gångdynamiska frågor etc.) Eftersom garantiavvikelser ska åtgärdas ser vi att du är lösningsorienterad och har förmåga att driva igenom förbättringar.

 

Kvalifikationer

Relevant högskole-/universitetsutbildning eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med avtalsuppföljning samt av att sammanställa statistik och rapporter. Du behöver vara flytande i Svenska och Engelska i tal och skrift. Ett plus om du har arbetat i internationella projekt. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete med underhåll av spårfordon. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Villkor och ansökan

Vi vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv för våra medarbetare och möjliggör ett flexibelt arbetsliv.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Göteborg.  Arbetet innebär löpande resor till Västtrafiks depåer. Resor utomlands kan förekomma.

Tjänsten kan komma att placeras i säkerhetsklass.

Varmt välkommen med din ansökan, CV och personligt brev senast den 2023-06-25. Intervjuer kommer att ske löpande under juni. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till Ola Karlsson, ola.karlsson@vasttrafik.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4187
Kontakt
  • Ola Karlsson, ola.karlsson@vasttrafik
Publicerat 2023-06-01
Sista ansökningsdag 2023-06-25

Tillbaka till lediga jobb