Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 2, Psykiatri psykos, Avd 241

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Vår vårdenheten tillhör verksamhetsområde Psykiatri Psykos, som har fokus på patienter med schizofreni och annan psykossjukdom. Här värderar vi mötet med patienten och det finns tid för samtal och reflektion.

Om oss

Avdelning 241 är en vårdavdelning med 16 vårdplatser som erbjuder psykiatrisk specialistvård till patienter som befinner sig i en akut sjukdomsfas. Varje patient tilldelas under vårdtiden en ansvarig läkare som ansvarar för utredning och behandling och en kontaktperson som håller i samordning och omvårdnad. På enheten arbetar bland annat läkare, sjuksköterskor, skötare, behandlingsassistenter, kuratorer, apotekare och sjukvårdsbiträden.

Vi har som mål att på kvällar och helger vara två sjuksköterskor per arbetspass. Vi är placerade på Mölndals sjukhus. 

Din nya arbetsplats?

Vi söker en erfaren och trygg sjuksköterska med bakgrund inom psykiatrin. Som dagsjuksköterska arbetar du en helg av fem och annars enbart dagtid.

Dagsjuksköterskan är en sammanhållande funktion på avdelningen som leder avdelningsarbetet fortlöpande. I arbetet som dagsjuksköterska ingår följande uppgifter:

 • Fördela och leda det dagliga arbetet på avdelningen. Följa upp att dagens uppgifter blir utförda.
 • Hålla i teamgenomgång.
 • Utveckla omvårdnadsarbetet på avdelningen. I detta ingår att ta del av ny forskning och delge till kollegor. Samt utveckla och implementera omvårdnadsrutiner, samt vara drivande i omvårdnadsprocessen i samarbete med avdelningens vårdenhetschef och sektionsledare.
 • Bevaka att permissioner, framför allt inför helgen, beslutas och dokumenteras korrekt i Beslutsöversikt LPT i Melior.
 • Vara aktiv i och bevaka samverkansfrågor i SAMSA i samarbete med avdelningens kurator och behandlingsassistent.
 • Bevaka att uppföljande samtal efter tvångsåtgärd hållits och dokumenterats. Bevaka att dokumentation efter tvångsåtgärd övergripande är korrekt (är tidpunkt, kvå-kod, ordinerande läkare korrekt ifyllt).
 • Bevaka att vårdplaner finns och hålls uppdaterade.
 • Tillse att BRÖSET/BVC används och vara delaktig i att skriva handlingsplaner för hot och våld vid behov.
 • Bevaka att remisser som skall skickas blir utförda.
 • Bevaka att patientbakgrund i Melior uppdateras.
 • Följa upp Checklista för inskrivning/utskrivning.
 • Ha daglig kontakt med platskoordinator. 

Kvalifikationer 

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska samt har personlig lämplighet. Intresse för psykologi och psykiatri är meriterande. 

Du har ett genuint intresse för mänskliga möten och drivs av kunna hjälpa andra. Våra patienters verklighet är ofta inte samma som din egen och du måste kunna visa omdöme, vara tydlig och försöka nå fram till patienten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det Kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Från 15/8 2023 eller 1/9 2023 är önskvärt
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4154
Kontakt
 • Enhetschef, Tore Isaksson, 072-2025701
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet, Gustaf Ahlqvist, 0722-074188
Publicerat 2023-06-01
Sista ansökningsdag 2023-06-29

Tillbaka till lediga jobb