Hälsan och Stressmedicin, Hälsan och Arbetslivet, Södra Älvsborg, Borås

Hälsan och Stressmedicin är en del av Västra Götalandsregionen med verksamhetsdelarna Hälsan och Arbetslivet, regionövergripande uppdrag avseende arbetsmiljö och hälsa, Gröna Rehab samt Institutet för Stressmedicin. Förvaltningens uppdrag är att bedriva företagshälsovård för Västra Götalandsregionens förvaltningar och bolag, samt förbygga ohälsa, stress och förbättra arbetsmiljön genom forskning, kunskapsspridning och våra regionövergripande uppdrag. Tillsammans skapar våra verksamheter ett värde för medarbetarna i VGR samt främjar en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv.

Beskrivning
Hälsan och Arbetslivet är Västra Götalandsregionens interna företagshälsovård som består av 5 enheter som finns representerade i: Skaraborg, Fyrbodal, Södra Älvsborg och Göteborg. Hälsan och Arbetslivet arbetar utifrån ett systematiskt arbetsmiljöperspektiv (SAM) inom områdena medicin, ergonomi, hälsopromotion, miljö, teknik och beteendevetenskap. Vi deltar i ett flertal projekt, såväl regionala som nationella, inom arbetsmiljö, hälsa och rehabilitering och kan erbjuda goda utvecklingsmöjligheter för våra anställda.

I vår enhet i Södra Älvsborg ingår två mottagningar, en i Borås och en lite mindre i Alingsås. Nu söker vi efter ytterligare en företagssköterska till vår mottagning i Borås. Vi är en stabil och välfungerande arbetsgrupp på cirka femton medarbetare. Vi arbetar i team och du kommer att samarbeta med företagsläkare, organisationskonsult, ergonom, hälsostrateg, sekreterare och arbetsmiljöingenjör.

Arbetsuppgifter
Hälsan och Arbetslivet har som övergripande mål att med olika insatser stötta våra kunder för en ökad hälsa hos regionens anställda. Vi arbetar i nära dialog med vår uppdragsgivare och samverkar med chefer, HR och fackliga företrädare. Som företagssköterska hos oss arbetar du både självständigt med egna uppdrag och tillsammans med övriga kompetenser med mer komplexa insatser.

Du kommer att få arbeta med rådgivning till chefer och individer, kartläggande samtal, hälsosamtal, missbruksärenden, lagstadgade undersökningar, vaccinationer, hälsoprofiler, och HLR- utbildningar. Du kommer att fungera som kontaktperson mot våra kunder och arbetar i nära samarbete med kundansvarig.

Vi erbjuder
Är du intresserad av team-arbete, vill bidra till en välfungerande verksamhet och ett gott arbetsklimat kan vi erbjuda dig ett intressant arbete med goda arbetsvillkor. Vi kan erbjuda ett arbete med stora möjligheter till självständigt arbete där du själv är med och planerar din tid.
Våra kunder efterfrågar hög kompetens hos sin företagshälsovård. Vi prioriterar därför kontinuerlig utveckling och fortbildning samt handledning för våra medarbetare. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med vidareutbildning inom företagshälsovård och/eller erfarenhet av arbete inom företagshälsovård. I ditt arbete är du strukturerad och kan lätt anpassa dig efter situationen när så krävs. Vi söker dig med en god kommunikativ förmåga som har lätt att skapa kontakt och gillar att arbeta både i team och självständigt. Du är konsultativ med stort fokus på att bygga relationer. Du är drivande, engagerad, initiativrik, förtroendegivande och trivs med att arbeta lösningsinriktat.

Välkommen med din ansökan till oss! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4124
Kontakt
  • Ewa Book, enhetschef, 070-5162043
Facklig företrädare
  • Monica Isaksson, vårdförbundet, 010-4414587
Publicerat 2023-06-01
Sista ansökningsdag 2023-06-25

Tillbaka till lediga jobb