Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk kemi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Om oss

Enhetens laboratorier, som är placerade på Södra Älvsborgs Sjukhus i Borås respektive Skene, har idag totalt ca 70 medarbetare (biomedicinska analytiker, sjuksköterskor, undersköterskor, kemister, IT- och administrativ personal).

I Borås pågår verksamheten dygnet runt, medan det mindre laboratoriet i Skene bemannas dagtid. Hos oss kommer du att arbeta i moderna lokaler i ett högteknologiskt laboratorium. Vi utför analyser inom bland annat allmänkemi, hematologi, immunkemi, koagulation, läkemedel och allergier. Vår personal bemannar även provtagning och provinlämning.

Arbetsuppgifter

Som undersköterska i provtagningen kommer du att arbeta med att ta blodprover på patienter. Vi tar även emot urinprover och andra vätskor samt utför belastningar.

I provinlämningen tar vi emot och hanterar prover för att förbereda dem för analys. Vi packar och skickar även prover till andra laboratorier. Placeringsort för dessa tjänster är både Borås och Skene och du kommer läras upp på båda orterna. Arbetet är förlagt till dag, kväll och helg.  

Om dig

Vi söker dig som är utbildad undersköterska. Du talar och förstår svenska i både tal och skrift. Erfarenhet från venprovtagning, provhantering och datorvana är meriterande.

Vi söker dig som tycker om att arbeta med människor. Du har framåtanda och god samarbetsförmåga. Du gillar ett varierat arbete i tidvis högt tempo. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Urval sker löpande.  

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4031
Kontakt
  • Enhetschef, Anna Siljehov, 073-0839783
  • Enhetschef, Charlotta Malm, 072-1797799
Facklig företrädare
  • Kommunal, Malin von Porat , 033-6161876
Publicerat 2023-05-25
Sista ansökningsdag 2023-06-08

Tillbaka till lediga jobb