Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Verksamhet Neurosjukvård, Avdelning 133

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Vill du vara en del av en högspecialiserad avdelning? Lockas du av spännande utredningar och kontinuerlig utveckling? Nu söker vi en sjuksköterska till Avdelning 133 Neurologi!

Din nya arbetsplats?

Verksamhetsområde Neurosjukvård bedriver högspecialiserad vård för Västra Götaland och Norra Halland, samt länssjukvård för Göteborg och Mölndal. Verksamheten är organiserad i fyra sektioner: Neurologi, Neurokirurgi, Rehabiliteringsmedicin samt Klinisk neurofysiologi.

Avdelning 133 tillhör sektionen för neurologi. Inom avdelningen bedrivs avancerad vård och utredning för patienter med neurologiska sjukdomar. Vi bedriver både akut och planerad vård och kan erbjuda ett omväxlande arbete. Vi är en del av ett europeiskt referensnätverk för svårbehandlad epilepsi. I Sverige ligger Sahlgrenska Universitetssjukhuset i framkant vad gäller den här typen av vård, liksom vi är ledande inom Europa. Det är många verksamheter inblandade och vården omfattar både kirurgisk och medicinsk behandling.

För att veta mer om den avancerade epilepsivården vi bedriver och vårt nya epilepsicentrum se länken nedan:

Nytt centrum ska ge bättre epilepsivård - Dagens Medicin

Vad erbjuder vi dig?

På Avdelning 133 behandlar vi patienter från 16 år och uppåt med varierande och ofta ovanliga diagnoser. Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete och kontinuerlig kompetensutveckling. Det ges även stora möjligheter att delta i utvecklingsarbete, både kopplat till patientflöden och till utvecklingsområden. Denna tjänst är förlagd till dagtid. Vi arbetar utifrån Hälsosamt schema vilket bland annat innebär att kvällspass aldrig följs av ett dagspass samt en utbildningsdag per tioveckorsperiod.

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Arbetsuppgifter

I uppdraget som Epilepsikoordinator ingår bland annat:

  • Planera inläggning för utredning av epilepsipatienter inom EMU, kommunicera planeringen 4 veckor innan inläggning med VEC/sektionsledare.
  • Inför EMU ansvara för koordinering mellan neurolog, KNF och eventuellt neurokirurgi.
  • Kontaktperson för patienter inför utredningsprocessen inom EMU och under efterföljande uppföljning samt för registrering i kvalitetsregister.
  • Tillsammans med VEC/Sektionsledare, utveckla verksamheten på avdelningen med avseende kvalitet och arbetsmiljö.
  • Utbilda i omhändertagande av EMU-patienter och avancerade utredningar.
  • Sammanställning och utskick av kallelser inför epilepsikirurgikonferensen.
  • Säkerställa att rätt registreringar och att giltig betalningsförbindelse finns innan inläggning på EMU.
  • Samverka och vid behov ersätta koordinatorn för dagvårdspatienter.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska alternativt utbildad undersköterska med god kunskap om epilepsi. 

Du är bra på att samarbeta och har ett gott bemötande mot såväl kollegor som patienter och anhöriga. Du arbetar strukturerat och är tydlig i din kommunikation. Viktigt i rollen är också att vara tålmodig och att kunna anpassa sig efter vad dagen har att bjuda på. För att vi ska kunna erbjuda våra patienter god och säker vård är det viktigt att våra medarbetare har goda språkkunskaper och god förmåga att kommunicera på svenska.

Om du känner igen dig i ovan kan du vara vår nya kollega. Vi hoppas att du vill utvecklas tillsammans med oss!

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-15
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4018
Kontakt
  • Vårdenhetschef Nina Lavås Nyqvist, 0722-062124
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Elias Kinnunen, 031-3421133
Publicerat 2023-05-28
Sista ansökningsdag 2023-07-26

Tillbaka till lediga jobb