Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Beroendemottagning Olskroken

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Vår mottagning finns i fina nyrenoverade lokaler i Olskroken.  Målgruppen är varierande, alla är över 18 år och det är vanligt att patienterna har svårare psykiatrisk sjukdom i kombination med substansberoende. Vanligt förekommande diagnoser är inom områdena psykos, neuropsykiatri, bipolaritet och PTSD. Mottagningen erbjuder återfallsprevention, samtalsbehandling, farmakologisk behandling, utredning, gruppbehandling och en hel del samverkan med andra aktörer. All behandling sker i Motiverande samtalsanda.

Det psykiatriska teamet arbetar utifrån ett tvärprofessionellt synsätt. Psykiatri Beroende Öppenvård har även en Resursmottagning kopplat till sig. Resursmottagningen är lokaliserade i samma byggnad, där det finns ett F-ACT team samt psykologer, arbetsterapeuter, rehabkoordinator. Resursteamet vänder sig enbart till patienter inskrivna på vår mottagning samt Beroendemottagning Hisingen.

Abstinensbehandling sker i ett separat specialiserat team som finns på mottagningen också.

Dina kollegor kommer att vara sjuksköterskor, psykiatrispecialicerad skötare, kuratorer, sekreterare, specialistläkare, administrativ koordinator och underläkare samt enhetschef och sektionsledare.

Vad erbjuder vi dig?

Det är ett flexibelt arbete där du kan vara med och styra en stor del av dina arbetsdagar själv. Arbetet bedrivs under dagtid, vardagar och fredagar är en kortare arbetsdag då vi slutar kl 15.15.

Du kommer ta del av den senaste kunskapen inom beroendetillstånd och behandlingsmetoder och du kommer ha goda chanser att fördjupa sig i ämnet och bidra till att kliniken får en spetskompetens. Vi välkomnar allas kreativa idéer och så du har stor möjlighet att vara med och påverka arbetsplatsen.

Verksamheten uppmuntrar till, och erbjuder vidareutbildning inom återfallsprevention, beroendelära och motiverande samtalsteknik. På mottagningen får alla handledning i motiverande samtal. Hantering av farmaka sker i tätt samarbete med sjuksköterska som står för delegation.

Varje dag stöttar och hjälper du människor som själva vill ta tag i sitt beroende och faktum är att många av våra patienter klarar av det.

Teamet är fullbemannat och här finns ett mycket vänligt och hjälpsamt klimat kollegor emellan. Du kommer också att få en mentor och en bra introduktion samt ett eget mottagningsrum för samtal och administration.

Arbetsuppgifter

Som specialistskötare i öppenvården stöttar du patienter över tid i sin drogfrihet och i att förbättras i sitt psykiska mående. Du utför farmakologisk behandling. Det vill säga insättningar ,uppföljningar av medicin och provtagningar, allt på delegation och handledning av sjuksköterska.

Samtalsbehandling för stöd i drogfrihet, nätverksarbete med patientens närstående och övriga nätverk. Enskilt och även psykoedukation i grupp.

Ett varierande och mycket givande arbete!

Om dig

Vi söker dig som är utbildad skötare med påbyggnadsutbildning inom psykiatri. Erfarenhet av psykiatri eller beroende ses som meriterande. Du har ett intresse för att arbeta med målgruppen, god samarbetsförmåga samt nyfikenhet på att söka ny kunskap.

Här arbetar ett ett härligt gäng, med mycket skratt och ett arbetsklimat som är prestigelöst och där man alltid kan fråga varandra om hjälp vid behov!

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Hör gärna av dig om du har frågor om tjänsten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4007
Kontakt
  • Enhetschef, Jennie Culbert, 072-5042526
Facklig företrädare
  • Gustaf Ahlqvist, 0722-074188
Publicerat 2023-05-25
Sista ansökningsdag 2023-06-09

Tillbaka till lediga jobb