Koncernkontoret, Koncernstab Digitalisering, Applikationsleverans

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Nu söker vi en Systemförvaltare som vill vara med och driva utveckling inom området invånare och patient och skapa digitala förutsättningar för invånare, patienter och medarbetare. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare.

Ditt uppdrag

Tjänsten innebär intressanta uppdrag och arbetsuppgifter inom området digitalisering samt effektivisering och kvalitetssäkring av processer och rutiner. Du kommer också vara ansvarig för systemförvaltning för vissa av våra vårdadministrativa system och digitala lösningar för invånare/patienter. Du kommer arbeta i gränslandet mellan sjukvård och teknik och kommer att träffa många olika verksamheter och utföra uppdrag inom både förvaltning och nyutveckling.

Vad kan vi erbjuda dig?

Du blir en del av en organisation som ständigt strävar efter att vara i framkant av tekniken. Som en av Sveriges största IT-organisationer finns goda utvecklingsmöjligheter. Vi erbjuder ett omväxlande arbete och en möjlighet att vara med på Västra Götalandsregionens digitala resa inför framtiden.

Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans. Vi har kontor på följande placeringsorter: Göteborg, Skövde, Borås och Vänersborg.

För att lyckas i rollen behöver du:

 • Ha en akademisk examen och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Ha mycket god förmåga att kommunicera, muntligt och skriftligt på svenska, med dina kollegor; leverantörer samt en stor mängd kollegor inom hälso- och sjukvården.
 • Ha flerårig erfarenhet av systemförvaltning ur ett IT perspektiv och har verkat i en komplex miljö med många kontaktytor.
 • Ha förmåga att leda andra och skapa engagemang samt motivera andra till att nå gemensamma mål.

Vi ser att det är meriterande om du har:

 • Kunskap och erfarenhet av agilt arbetssätt.
 • Kunskap om PUL och PDL.
 • Erfarenhet av offentlig verksamhet, gärna inom Hälso- och Sjukvård.

Vem är du?
Du har en naturlig ödmjukhet samtidigt som du är initiativtagande och handlingskraftig. Du kan prioritera och är mån om att vara en lagspelare som ser att laget är som bäst tillsammans. Du delar frikostigt med dig av dina kunskaper. Du gillar att vara ”där det händer” och skräms inte när omvärlden förändras eller när rutiner ibland saknas.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
 • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner: Förmåner - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3924
Kontakt
 • Camilla Larsson, 0702-630598
Facklig företrädare
 • Vision: Jeanette Hansson, 0767-742849
 • Akademikerförbundet SSR, SACO: Git Olofsson, 072-2063558
 • Akavia, SACO: Stig Holmlund, 0709-512345
 • Sv Ingenjörer: Yvonne Jagersjö, 073-8048765
Publicerat 2023-05-19
Sista ansökningsdag 2023-06-04

Tillbaka till lediga jobb