Hjälpmedelscentralen, Borås

Försörjningsförvaltningen är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen. Verksamheten bedrivs i hela Västra Götaland med fokus på försörjning och logistik till regionens olika verksamheter. Vi utvecklar och levererar bland annat tjänster inom måltider, tvätt, läkemedelsnära produkter och hjälpmedel, samt lagerhåller och distribuerar produkter.

Arbetsbeskrivning

Din roll som tekniker på avdelningen för Underhåll på Hjälpmedelscentralen i Borås innebär ett varierande arbete då tjänsten är uppdelad i två huvudområden. De två huvudområdena som ingår i tjänsten är elektriska hjälpmedel, exempelvis elrullstolar, samt medicintekniska hjälpmedel, exempelvis ventilatorer, nutritionspumpar och syrgaskoncentratorer. Som tekniker utför du bland annat:

 • teknisk rådgivning vid montering
 • funktionskontroll och underhåll av hjälpmedel
 • installation, anpassning, reparationer
 • dokumentation och övrig administration.

Arbetet utförs huvudsakligen ute hos patient, det kan vara i patientens hem, på deras arbetsplats eller deras skola exempelvis. Arbetet utförs även i verkstaden tillsammans med dina kollegor på Hjälpmedelscentralen i Borås. Beredskapstjänst ingår i rollen.

På sikt kommer även telefonrådgivning i form av teknisk support ingå i rollen, samt besiktning av taklyftar. Detta är inte ett huvuduppdrag, men arbetsuppgifter som förekommer i rollen. 

För att ge god service i rollen som tekniker behöver du:

 • ha en ödmjuk inställning och vara empatisk, då stor del av din arbetstid spenderas hos patienter som kan vara svårt sjuka
 • ha mycket god samarbetsförmåga då du i rollen har många kontaktytor, i form av exempelvis patient, förskrivare, leverantörer, kollegor och interna parter
 • uppskatta varierande arbetsuppgifter och ha förmågan att kunna växla fokus, då du i rollen har två olika huvudområden
 • vara initiativtagande och ha förmågan att se utvecklingsmöjligheter

Du har verkstadsteknisk gymnasieutbildning, alternativt gymnasieutbildning som tillsammans med erfarenhet ger likvärdigt tekniskt kunnande. Du kommunicerar väl på svenska, och din datorvana är god; du har lätt för att lära dig, och arbeta i olika IT-system. B-körkort samt god körvana är ett krav för tjänsten. Då tjänsten kan innebära tunga lyft, behöver du ha god fysisk förmåga, och ett ergonomiskt arbetssätt.

Teknisk utbildning inom el, och erfarenhet av arbete med hjälpmedel är meriterande. Även erfarenhet av affärssystemet Sesam är meriterande.

Om oss
Hjälpmedelscentralen tillhör Försörjningsförvaltningen inom Västra Götalandsregionen och är ett kompetens- och logistikcenter för de 49 kommunerna, samt Västra Götalandsregionens egna verksamheter. Vi finns i Borås, Mölndal, Skövde, och Uddevalla.
Läs mer om Hjälpmedelscentralen via länkarna:
Läs mer här
Läs mer här

Vi erbjuder dig en utvecklande arbetsplats där du får introduktion, utbildning och bra anställningsvillkor. Som en del i vårt team lägger du som medarbetare grunden för en fungerande vård. Här kan du läsa mer om fördelar och förmåner som ingår i din anställning i Västra Götalandsregionen: Dina förmåner som anställd i VGR

Övrigt

Har du frågor om tjänsten, tveka inte att höra av dig till rekryterande chef, Edis Demir, som kan berätta mer och svara på eventuella frågor.

Intervjuer sker löpande under ansökningsperioden.  Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti 2023, eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3881
Kontakt
 • Edis Demir, Servicechef, 0702364077
Facklig företrädare
 • Kommunal , 010-4429460
 • Stefan Larsson, Vision, 010-4413246
Publicerat 2023-05-24
Sista ansökningsdag 2023-06-14

Tillbaka till lediga jobb