Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Specialistmedicin

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Vill du..

…få en hög medicinsk kompetens.
…få en bred och djup kunskap inom gastroenterologi, endokrinologi och diabetes
…arbeta med glada och kompetenta kollegor.
…arbeta på en arbetsplats där samarbete och att ställa upp för varandra är viktigt.
…arbeta i en utvecklande miljö.

Då passar du bra in hos oss!

Vilka är vi?

Vi är en specialistmedicinsk avdelning med inriktning mot diabetologi, endokrinologi och gastroenterologi. Vi bedriver högspecialiserad slutenvård.

Här möter du bland annat patienter med akut eller kronisk leversjukdom, nydebuterad diabetes och patienter som genomgått hypofystumöroperation.  På avdelningen bedrivs nationell högspecialiserad vård inom bland annat levertransplantationer vilket innebär att många av våra patienter utreds inför, eller vårdas i väntan på, levertransplantation.

Avdelningen har en dagvårdsenhet dit patienter kommer för planerade behandlingar och utredningar inom endokrinologi.

Patienter kallas in hemifrån eller läggs in via våra egna mottagningar, akutmottagningar eller från andra sjukhus.

Vi kan erbjuda

 • Ett spännande och utvecklande arbete! Hos oss får man möjlighet att utvecklas som sjuksköterska och få fördjupa sig inom våra specialiteter.
 • Stor möjlighet att påverka och vara delaktig i avdelningens utformning och utveckling.
 • Möjlighet till ett individanpassat schema. I schemat finns det avsatt tid för kompetensutveckling, utbildning och reflektion.
 • Möjlighet att arbeta med sjuksköterskor med längre erfarenhet och nyutexaminerade. Du kommer få en strukturerad introduktion för att du ska komma in i jobbet. Vi erbjuder också återkommande föreläsningar för att du ska lära dig mer om patientgruppen.

På avdelningen arbetar vi teambaserat, vilket innebär att sjuksköterskor, undersköterskor och sjukvårdsbiträden tillsammans med läkare ansvarar för en grupp patienter. Utöver dessa yrkeskategorier så kompletteras patientvården av fysioterapeuter, arbetsterapeuter, dietister och kuratorer.

Om dig

 • Du är legitimerad sjuksköterska.
 • Tidigare erfarenhet av sjukhusvård eller våra specialiteter är meriterande men inget krav. Engagemang och intresse för våra patientgrupper är det viktigaste!
 • För verksamhetens utveckling ser vi gärna att du är kreativ, strukturerad, har förmåga att tänka nytt och kan förmedla förslag och nya idéer.  
 • Du är bra på att samarbeta och ser teamet som en betydelsefull del i arbetet.
 • Vi ser att du har ett positivt förhållningssätt och bidrar till ett öppet, tillåtande och trivsamt arbetsklimat. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan! Vi intervjuar och anställer löpande så ansök redan idag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3788
Kontakt
 • Vårdenhetschef Sofia Andersson Berlin, 0700–823703
Facklig företrädare
 • Malin Lund, Vårdförbundet, 0700-207921
Publicerat 2023-05-12
Sista ansökningsdag 2023-06-25

Tillbaka till lediga jobb