Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sterilteknik Mölndal

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Vad kan vi erbjuda dig?

Som medarbetare hos oss på Sterilteknik får du möjlighet att arbeta i en stimulerande och kvalitetsfokuserad miljö. Vi arbetar med kortare utbildningar och föreläsningar inom sterilteknisk utrustning och dess processer.

Vi använder oss av individuell schemaplanering (ISP) som ger möjlighet att till viss del påverka ditt egna schema. Arbetet är förlagt både till dag och kväll. På Sterilteknik erbjuder vi en stabil introduktion med kontinuerliga avstämningar tillsammans med handledare. 

Arbetsuppgifter

Som Steriltekniker är du en viktig del av vårdkedjan. Du bidrar till att sjukvården har de rätta förutsättningarna till att förhindra att vårdrelaterade infektioner uppstår. Sterilcentralens uppdrag är att ansvara för och utföra hela steriliseringsprocessen för instrument till sjukhusets operationsavdelningar, förutom det har vi även externa kunder som tillexempel Närhälsan.

Arbetet sker både självständigt och i team. Dina arbetsuppgifter kommer att innebära processer kring sterilisering av kirurgiska instrument, rengöring/desinfektion, instrumentvård/funktionskontroll, iordningställande/packning av material och gods, samt autoklavering och validering. Vi jobbar mycket med utvecklings- och förändringsarbete, där du kommer att medverka.

Om dig

Vi söker dig som är utbildad Steriltekniker (YH 300p) alternativt utbildad Undersköterska eller annan likvärdig utbildning. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal som skrift. 

Vi lägger stor vikt vid kvalitet och patientsäkerhet och det är därför meriterande om du i någon av dina tidigare erfarenheter har arbetat med renrum alternativ i steril verksamhet med hög hygienstandard. Erfarenhet av T-Doc och steril instrumenthantering ses också som en fördel. Vi tror att du är en noggrann person som tycker att det är viktigt att ge god service med hög kvalitet. Personliga egenskaper såsom att du är en självständig person som värdesätter teamarbete, har förmågan att lyssna, kommunicera och lösa problem på ett konstruktivt sätt och att se möjligheter till förbättringar tror vi är bra förutsättningar för att du ska trivas hos oss. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-09-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3473
Kontakt
  • Enhetschef, Marie Lindevall, 0700-816798
Facklig företrädare
  • Kommunal, Carina Strand Boman , 010-4429456
Publicerat 2023-05-08
Sista ansökningsdag 2023-06-25

Tillbaka till lediga jobb