Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Infektion, Avdelning 302 IVA

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Infektionskliniken har ett ansvar för hela SU att bedriva infektionssjukvård, undervisning, forskning och utveckling. Vi arbetar ständigt med kompetensutveckling och använder oss av karriärutvecklingsmodeller för både sjuksköterskor och undersköterskor. Här får du möjlighet att arbeta med kompetenta och erfarna medarbetare, ett omväxlande arbete och stora möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Du får dessutom goda kunskaper om infektionssjukdomar, vårdhygien och smittskydd samt vara med och forma framtidens infektionssjukvård i en allt mer globaliserad värld.

Avdelning 302 bedriver infektionssjukvård på olika vårdnivåer. Utöver tio platser för allmän infektionssjukvård har vi två platser för intensivvård och två för intermediärvård.

Vanliga diagnoser är lunginflammation, sepsis, komplicerade infektioner i nedre luftvägar eller mjukdelar, infektion på hjärtklaffarna eller i urinvägar och mage/tarm. Vi vårdar också patienter som är bärare av multiresistenta bakterier eller behöver isoleringsvård av annan anledning. Sedan hösten 2021 arbetar vi tillsammans med ambulans och akutmottagning med ett speciellt ”sepsisspår”. Det innebär patienter med allvarliga infektioner tidigt ska identifieras och prioriteras till oss för snabbt omhändertagande, ofta på intermediärvårdnivå.

Hos oss arbetar sjuksköterskor och undersköterskor i nära samarbete med läkare, fysioterapeut och övriga stödfunktioner. Vi har en positiv arbetsmiljö, sedan länge präglad av kompetens, engagemang och god laganda.

Om dig

Vi söker dig, sjuksköterska, som vill bli del av vårt team i den fortsatta utvecklingen av en specialenhet med fokus på vård av patienter med allvarliga infektioner. Erfarenhet av akutsjukvård, slutenvård eller IMA/IVA är värdefullt, men inget krav. Däremot är det viktigt att du har ett stort intresse av och en vilja att utvecklas inom infektionssjukvård på olika vårdnivåer.

Om tjänsten

Introduktionen är alltid individuellt anpassad. Vi planerar tre veckors bredvidgång med regelbundna avstämningar samt ger tid för genomgångar och utbildningar samt klinikgemensam introduktion. Är du nyutexaminerad eller har jobbat kortare tid än tre månader så kommer du att omfattas av Sahlgrenska Universitetssjukhusets introduktionsprogram ”Kliniskt Basår”

Anställningen avser tjänstgöring inom allmän- och intermediärvården, men möjlighet finns för den som är intresserad, att utveckla sig även mot intensivvården. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Intervjuer sker löpande. Vi berättar gärna mer, hör av dig!

Tjänstgöringsgrad kan diskuteras.

Ps. Vill du få reda på mer om hur det är att arbeta på Infektionskliniken, läs gärna artikeln om oss i Framtidens Karriär Sjuksköterska Infektionssjukvård sätter extra guldkant på sjuksköterskejobbet - Framtidens Karriär – Sjuksköterska (sjukskoterskekarriar.se)  eller leta upp oss på Sahlgrenska Universitetssjukhusets Instagram för vecka 3 2023 https://www.instagram.com/p/CnjCV8pItVr/

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Eftersom vi vårdar minderåriga på kliniken, görs före anställning en kontroll i belastningsregistret.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3030
Kontakt
  • Vårdenhetschef avd 302, Lotta Koitrand, 073-0608022/charlotta.koitrand@vgregion.se
  • Vårdenhetschef avd 302, Heléne Zeidlitz, 073-0580025/helene.zeidlitz@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet John Sakko, john.sakko@vgregion.se
Publicerat 2023-04-14
Sista ansökningsdag 2023-06-12

Tillbaka till lediga jobb