Naturbruksförvaltningen

Med målsättningen - Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet, driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasium, anpassat gymnasium, vuxenutbildning och yrkeshögskola. Naturbruksskolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska yrkeshögskolan fungerar som kompetenscentrum för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.

Beskrivning

Naturbruksförvaltningens skolor är geografiskt spridda i hela regionen för att möta de gröna näringarnas behov och efterfrågan. Förvaltningen fokuserar på att utveckla pedagogik och lärande, locka fler elever och kunna möta de gröna näringarnas behov av stöd för sin tillväxt och utveckling.

Utbildningsorganisationens arbete inom Naturbruksförvaltningen leds av skolchef som tillsammans med rektor för respektive enhet arbetar för att driva och utveckla verksamheten mot uppsatta mål. Naturbruksprogrammet är ett treårigt yrkesförberedande program. Efter examen från programmet ska eleverna ha de kunskaper som behövs för att arbeta inom naturbrukssektorn med växter, djur, mark, vatten eller skog. 

Naturbruksskolan Sötåsen ligger naturskönt utanför Töreboda. Sötåsen är ett centrum för ekologiskt och hållbart naturbruk. Här bedrivs ekologiskt lantbruk, kravgodkänd djurhållning och storskaliga ekologiska trädgårdsodlingar. Här finns även ett djurhus med bl a ormar, fiskar, gnagare och fåglar. På Sötåsen kan man läsa Naturbruks-programmet med inriktningarna djurvård, lantbruk och trädgård. Inom varje inriktning finns ett antal yrkesutgångar. Det finns även gymnasiesärskola (anpassad gymnasieskola) på Sötåsen med program för skog, mark och djur. På alla våra skolor finns även internat som är bemannade dygnet runt. Alla våra enheter har även vuxenutbildningar/yrkeshögskoleutbildningar och ett samarbete med vårt kunskaps- och kompetenscentrum.

Vill du veta mer om Naturbruksskolan Sötåsen kan du besöka oss på länken nedan

Gymnasieutbildning Naturbruksprogrammet - Naturbruksskolan Sötåsen (vgregion.se)

Arbetsuppgifter

Som rektor för gymnasiet och särskolan leder och utvecklar du det pedagogiska arbetet i enlighet med styrdokument och förvaltningsövergripande målsättningar. Du har verksamhets-, ekonomi-, och personalansvar. Du är chef för skolans biträdande rektorer, elevhälsopersonal samt undervisande personal. Tillsammans med skolchef, övriga rektorer/biträdande rektorer i organisationen samt förvaltningens kansli ansvarar du för samverkan med näringen, kommunerna samt att vidareutveckla samarbetet mellan förvaltningens skolor. Resor mellan skolenheterna ingår i arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig med dokumenterad erfarenhet av pedagogiskt ledarskap och adekvat högskoleutbildning, varav minst 30 hp är pedagogik. Det är meriterande om du genomgått rektorsutbildning. Erfarenhet av pedagogiskt arbete samt god självkännedom och vitsordad personlig lämplighet utifrån regionens chefskriterier:
• Mål och resultatinriktat chefskap
• Kommunikativt chefskap
• Utvecklingsorienterat chefskap
• Värdegrundsbaserat chefskap

Du är tydlig, utvecklingsinriktad och en skicklig ledare. Du är väl förtrogen med skollag och dess krav på hur elever ska mötas utifrån var och ens behov, önskemål och förutsättningar. Även kunskaper om myndighetsutövning i offentlig verksamhet är viktigt i denna roll. Du är lyhörd och samtidigt duktig på att kommunicera, entusiasmera och motivera medarbetare mot gemensamma mål och ett givet uppdrag. Du förstår vikten av ett starkt varumärke och betydelsen av samarbeten och väl fungerande nätverk samt har god IKT-kompetens och tidigare erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete. Du ställer krav på och är själv en förebild när det gäller att möta eleven utifrån dess behov, önskemål och förutsättningar. Du drivs av att ge varje elev möjlighet att nå sin fulla potential. Ämnesintegration och delaktighet är självklarheter i undervisningen för dig. Du har förmåga att se helheten. Branschkunskap är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Inom Naturbruksförvaltningen ser vi mångfald som en självklar styrka där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Kvalifikationer 

Tillsvidareanställning med 100 % sysselsättningsgrad. Tillträde enligt överenskommelse. För att få en anställning inom vår skolverksamhet ska ett utdrag ur belastningsregister uppvisas, du ansöker om ett via polisens hemsida. Urval, intervjuer och tillsättning kan ske innan ansökningsperioden är slut så tveka inte att skicka in din ansökan.                                                                                    

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Töreboda
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2378
Kontakt
  • Bengt Stenhammar, 0735-942192
Facklig företrädare
  • Johan Sipola, Sveriges lärare, 0725-108483
Publicerat 2023-03-24
Sista ansökningsdag 2023-04-23

Tillbaka till lediga jobb