Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 5, Plastikkirurgi

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Vilka är vi?

På avdelning 27 träffar du barn och ungdomar som genomgår planerad plastikkirurgi, men också andra barn som skall genomgå andra kirurgiska ingrepp som utförs på Sahlgrenska. Vi bedriver nationell högspecialiserad vård där många av barnen återkommer flera gånger under uppväxten. Våra patienter är främst barn med kraniosynostos, läpp-käk-gomspalter, kärlmissbildningar och barn som behöver annan rekonstruktionskirurgi. Vi är den enda plastikkirurgiska verksamheten i regionen. Våra patienter är allt från 3 månader till 18 år och vi arbetar multidisciplinärt i team utifrån barnets specifika behov. Kännetecknande för vår verksamhet är korta vårdtider och i grunden friska patienter. Hos oss finns möjligheten att lägga den tid som behövs på varje barn.

Vi är en liten avdelning med ett gott gäng som är måna om vår arbetsmiljö, vilket innebär att man aldrig arbetar själv som sjuksköterska. Vi får möjlighet att utveckla våra kompetenser varannan tisdag då vi har föreläsningar på avdelningen av bland annat psykolog och kirurger. På fredagar samlas vi tillsammans med våra läkarkollegor kring en gemensam frukost vilket ökar gemenskap och sammanhållning inom verksamheten.

Om tjänsten

Som Vårdenhetschef för barn- och ungdomsavdelningen kommer du att arbeta nära chefskollegan för den plastikkirurgiska vuxenavdelningen. Du arbetar också nära vårdenhetsöverläkaren och ingår i ledningsgruppen för verksamhet Plastikkirurgi.

Du har också ett nära samarbete med våra andra vårdavdelningar, operation, operationskoordinatorer, läkargruppen och vår psykolog. På avdelningen ansvarar och leder du omvårdnadsarbetet, självklart med barnperspektivet i fokus. Vi arbetar utifrån Barnkonventionen, där vi självklart inkluderar och stödjer föräldrarna och familjen i vården av deras barn.

I din roll som vårdenhetschef har du ansvar för verksamhet, personal, arbetsmiljö och ekonomi. Vårdenhetschefen utarbetar också tillsammans med personalen kompetensutvecklingsplaner och deltar fortlöpande i kurser, klinikdagar och scenarioträning.

Just nu står vi inför en expansionsfas inom barnsjukvården på Sahlgrenskatomten, oavsett behandlande specialitet. Vi ser att vårdenhetschefen på den plastikkirurgiska barnavdelningen har en nyckelroll i denna viktiga utveckling och kommer att vara med att styra utformningen av framtida pediatrisk slutenvård på Sahlgrenska-tomten. Det kommer alltså ske en fantastiskt spännande utveckling de närmsta åren och vi söker en vårdenhetschef som tillsammans med verksamhetsledningen vill driva och forma denna utveckling!

Kvalifikationer

Du är specialistsjuksköterska inom barnsjukvård, eller annan lämplig utbildningsbakgrund som arbetsgivaren finner lämplig. Tidigare chefs- eller ledarskapserfarenhet är för tjänsten mycket meriterande. Ett stort intresse för verksamhetsutveckling av multidisciplinär barnsjukvård är en förutsättning. 

Vi söker dig som har förmåga och en stark vilja att leda andra, agera som en god förebild och normskapare och har en tydlig och lyhörd kommunikationsstil. Du är prestigelös, strukturerad, resultatorienterad och trivs med att arbeta nära och operativt i ditt ledarskap.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2243
Kontakt
  • Verksamhetschef, Peter Apelgren, 070-0206555
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Susanne Reuterberg, 0761-274544
  • Kommunal, Marianne Karlsson , 0702-596932
  • SACO, Stina Stjernström , 031-3428114
Publicerat 2023-03-15
Sista ansökningsdag 2023-04-13

Tillbaka till lediga jobb