Västtrafik, Leverans

Vill du vara en del av en verksamhet som är en förutsättning för att samhället ska fungera? Vill du vara med och göra hållbart resande till norm? Nu söker vi en störningskoordinator till avdelning Resurskoordinering som ska jobba med vårt underbara operativa gäng i vår verksamhet Operativ Styrning.

Västtrafik ansvarar för kollektivtrafiken i Västra Götaland. Varje dag reser 410 000 personer med oss. Det är ett uppdrag som är viktigt i det stora och det lilla, för varje enskild resenär och för att vår region ska utvecklas. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen.

Rollen

Verksamhet operativ styrning, är en dygnet runt-verksamhet och knutpunkt för information till och från både kunder och partners. Vårt uppdrag är att minimera kundens negativa upplevelse av en störning och att bidra till ökad framkomlighet. Målet är att våra kunder vid en störning både kan och vill planera om sin resa tillsammans med oss. I verksamheten arbetar idag drygt 30 medarbetare så som störningskoordinatorer, avdelningschefer, verksamhetsutvecklare, schemaansvarig och verksamhetschef.

Som störningskoordinator är dina främsta kontaktytor Västtrafiks partners och då i synnerhet trafikföretagen, men även interna funktioner så som Kundservice och Presstjänst samt Yttre Trafikledning. Vi har två operativa avdelningar hos oss, resurskoordineringsgänget och störningsinformationsgänget. Då nu två av våra fantastiska medarbetare har fått nya uppdrag internt så har vi nu möjlighet att utlysa en tillsvidareanställning samt ett vikariat hos oss och fylla på med nya fantastiska kollegor.

I samarbete med dina nya kollegor blir ditt uppdrag att samordna operativa resurser såsom exempelvis ersättningstrafik och förstärkningstrafik för kollektivtrafiken. Du bevakar informationskanaler och leder vår yttre trafikledning med framkomligheten som fokus. I det ingår även att kvalitetssäkra vår utsatta trafik genom att följa den och vid behov kunna erbjuda kunden en ny attraktiv resa i samband med störningar. Du förväntas även att delta i utveckling av vår verksamhet och engagerar dig i vårt ständiga förbättringsarbete.

Västtrafik som arbetsplats

Vi är många som jobbar på Västtrafik, med olika bakgrund och kompetens. Gemensamt har vi ett stort engagemang och en gemensam vision, en framtid där hållbart resande är en norm. Det händer alltid mycket hos oss. Vi växer och utvecklas i samklang med vad våra resenärer och samhället kräver av oss. Vi är vakna och nyfikna och i ständig förändring. Samtidigt har vi en arbetsplats med möjlighet till utveckling och fördjupning som erbjuder trygghet, stabilitet och goda förmåner.

Vem är du?

Våra medarbetare är olika. Alla behövs. Vi vet att olikheter berikar oss och gör oss bättre. Vill du vara med och utveckla det hållbara resandet i Västra Götaland? Då tror vi att du passar hos oss.

Du är duktig på att samarbeta och bidrar till hela vår grupps resultat genom att vara lyhörd, prestigelös och ansvarstagande i stressade så som lugna situationer under ditt pass. Vi tror att du gillar att lösa problem och har ett logistiskt sinne som kan hålla flera ärenden igång under tidspress på ett kommunikativt och strukturerat sätt. Det går inte att missa din ambition och intresse för jobbet och du inser vikten av att kunna kombinera detta med att ha en trivsam atmosfär. Du ser snabbt vad som behöver göras i en akut och komplex situation. Du är hela tiden fokuserad på att säkerställa Västtrafiks kundlöfte. Du trivs dessutom med ett varierat arbetstempo och har lätt för att kommunicera i både tal och skrift.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som Störningskoordinator orienterar du dig enkelt i olika IT-miljöer. Du har gärna utbildning inom logistik eller administration. Har du erfarenhet inom kollektivtrafik, transport, kommunikation eller liknande operativ verksamhet så är det meriterande.

Villkor och ansökan

Vi vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv för våra medarbetare. Vi möjliggör ett flexibelt arbetsliv.

Vi söker två tjänster, en tillsvidareanställning samt ett tidsbegränsat vikariat fram till årsskiftet.

För anställningen krävs svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning.

Har du frågor om tjänsten så är du välkommen att kontakta Malena Inglis, Avdelningschef Resurskoordinering på 0730-366684.

 

Välkommen till en attraktiv arbetsgivare!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2166
Kontakt
  • Malena Inglis, 0730-366684
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-03-26

Tillbaka till lediga jobb