Folktandvården, Hälsoodontologiska enheten

I Folktandvården Västra Götaland bidrar du till jämlik hälsa från första tanden till den sista – för alla människor i alla livets stunder. Här möter du en kultur präglad av samarbete, engagemang och glädje och har tillgång till ny teknik och experter inom alla områden. Det finns alltid någon att lära av och många att trivas med. Vi erbjuder stabiliteten för en trygg vardag och möjligheter att växa under hela ditt fortsatta yrkesliv.

Bli en del av något större. Välkommen till Folktandvården!

Om oss
Folktandvården Västra Götaland har under fyra år genomfört ett projekt med Tandhygienist i Kommunal verksamhet (TAIK). Syftet var att skapa ett koncept där icke-kliniska tandhygienister är en integrerad del i kommunal verksamhet för att säkra kompetens och kvalitet vad gäller munvård i vård och omsorg, samt vara sakkunnig i tandvårdsfrågor. Målet är att främja en god munhälsa för äldre personer inom vård och omsorg, funktionsstöd och den kommunala hälso- och sjukvården. Projektet övergår från och med 2023 till en driftorganisation.

Folktandvården söker nu ytterligare en tandhygienist till driftorganisationen TAIK (Tandhygienist i kommunal verksamhet) vid Centrum för äldretandvård, Hälsoodontologiska enheten, Folktandvården.

Om jobbet
Som TAIK är du nyckelperson i ett innovativt samverkanskoncept som utvecklar och driver hälsofrämjande och förebyggande strategier gentemot kommunens äldre befolkning och berörda personer inom vård och omsorg, funktionsstöd och den kommunala hälso- och sjukvården Arbetet sker i samverkan mellan Folktandvården och Kungälvs kommun, där din placering blir. Anställningen kommer vara på 50 %. Kan kombineras med en anställning som kliniskt verksam tandhygienist på 50 % inom Folktandvården.

Du bidrar med ett munhälsoperspektiv i kommunal verksamhet och är sakkunnig inom tandvårdsfrågor. Du kvalitetssäkrar samt stärker kompetens och rutiner inom kommunal omvårdnad med avseende på munhälsa. Det innebär att du deltar i både planering, genomförande och utvärderingar av diverse uppdrag och projekt gentemot målgruppen äldre. Din arbetsplats kommer vara förlagd till lokaler inom aktuell kommun och resor inom Västra Götalandsregion kan förekomma i tjänsten.

Om dig
Du som söker är utbildad legitimerad tandhygienist. Du har erfarenhet från, och intresse av arbete med årsrika personer som behöver extra stöd i vardagen. Arbetet kräver god samarbets-, initiativ- och organisationsförmåga. Extra meriterande är erfarenhet av samverkan, samt intresse för lärande och förändringsarbete. Du behöver ha datorvana samt kunskap i Officepaketet. 

På Folktandvården ser vi samarbete som vår styrka och det är därför viktigt att vi kan arbeta bra tillsammans. Dina personliga egenskaper är viktiga och att kunna relatera till andra människor på ett lyhört sätt värderas högt.

Om stressade situationer skulle uppstå är det viktigt att kunna ge stabilt intryck och också kunna organisera och prioritera arbetet på ett klokt och effektivt sätt. I det dagliga arbetet är du självgående och tar ansvar för din uppgift så att vi tillsammans kan lösa utmaningar och vara trygga tillsammans för de vi är till för.

Om rekryteringsprocessen
När din ansökan kommit in till oss blir du i första hand kontaktad av rekryterare på HR-enheten för intervju, gäller ej internt sökande. Efter ansökningstidens slut gör klinikchefen ett urval av de sökande och kallar till intervju på kliniken.

Folktandvården Västra Götalandsregionen gör kontroll i misstanke- och belastningsregister innan anställning.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2023-12-31
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50% som kan kombineras med en anställning som kliniskt verksam tandhygienist på 50% inom Folktandvården.
Ort Kungälv
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2147
Kontakt
  • Teamledare TAIK Peter Engstrand, 072-2040939
  • Tandläkare Gunnar Henning, 070-5751496
  • Enhetschef Eva-Karin Bergström, 073-3261110
Facklig företrädare
  • SRAT: Michelle Helander, michelle.helander@vgregion.se
  • Vision: Annelie Sandell, 070-2047172
Publicerat 2023-03-16
Sista ansökningsdag 2023-03-29

Tillbaka till lediga jobb