Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Gothia Forum

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om oss

Gothia Forum är en verksamhet placerad på Sahlgrenska Universitetssjukhuset som har uppdraget att stärka klinisk forskning i Västra Götaland och därigenom bidra till bättre vård och behandling av patienter. Verksamheten utgör en viktig del i Västra Götalandsregionens satsning inom Life Science. Vår vision är att göra Västra Götaland till en attraktiv region för högkvalitativ klinisk forskning och bidra till Sverige som ett ledande forskningsland. Läs mer om Gothia Forum på https://www.gothiaforum.com/. Gothia Forum har idag knappt 60 personer anställda med varierande bakgrund och arbetsuppgifter, såsom forskare, projektledare, kommunikatörer, jurist, hälsoekonom, medicinsk rådgivare, monitorer, data manager, administratörer samt klinisk personal (sjuksköterskor, biomedicinska analytiker undersköterskor och läkare).

Arbetsuppgifter

Du kommer vara en del av teamet på enheten Verksamhetsutveckling, administration och strategiskt stöd (VASS). Du erbjuds en kunskapsintensiv och kundorienterad arbetsplats med stor flexibilitet. Inom enheten finns idag 14 medarbetare som arbetar med att ge god service till våra kunder inom akademi, industri och hälso- och sjukvård. VASS erbjuder stöd till klinisk forskning inom kvalitetssäkring, utbildning, juridik, ekonomi, administration, monitorering och feasibility. Enheten arbetar även för utveckling av infrastruktur för klinisk forskning, både regionalt och nationellt.

I denna tjänst som projektledare för regional och nationell samordning och kvalitetsuppföljning av kliniska studier ingår arbetsuppgifter som:

Medverka i och driva utvecklingsprojekt och aktiviteter kopplade till Gothia Forums uppdrag som regional nod i det nationella samarbetet Kliniska Studier Sverige. Bidra till verksamhetsutveckling och projektledning av utvecklingsprojekt. Skapa kontakter med aktörer inom Kliniska Studier Sverige och lokala forskningsverksamheter. Rådgivning i frågor rörande kliniska studier. Bidra i arbetet med Standard Operating Procedures. Bidra i arbetet med utbildningar och seminarier som anordnas av Gothia Forum.

Gothia Forum har ett regionalt uppdrag vilket innebär att arbetet kan medföra tjänsteresor.

Om dig

Viktigt för arbetet är att bygga och ingå i nätverk för att tillsammans med andra utveckla verksamheten. Du arbetar självständigt samtidigt som du har en god samarbetsförmåga, är serviceinriktad och delar gärna med dig av din erfarenhet och kunskap. Vi värdesätter att du är noggrann samt har en god kommunikativ, administrativ och strategisk förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att trivas i rollen är det viktigt att du är lösningsfokuserad, strukturerad och serviceinriktad. Du tar stort eget ansvar och levererar i tid och med hög kvalitet.

Krav

 • Har relevant utbildning från högskola eller universitet inom vård, medicin, naturvetenskap eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.
 • Flera års erfarenhet från arbete med kliniska studier.
 • Goda kunskaper inom ICH-GCP och svenskt regelverk för kliniska prövningar.
 • God kännedom om forskning och utveckling inom offentlig sektor. Flytande svenska och engelska i både tal och skrift.

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete från flera sektorer så som hälso- och sjukvård, akademi och Life Science industri.
 • Erfarenhet från arbete med samordning inom klinisk forskning eller annan likvärdig verksamhet.
 • Erfarenhet från genomförande av audits av kliniska studier.
 • Framtagande och revidering av Standard Operating Procedures.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2113
Kontakt
 • Christina Löwendahl, Enhetschef, 070-0825324,christina.lowendahl@vgregion.se
Facklig företrädare
 • Aiste Lindqvist, Vision, 072-2250011
 • Nicklas Modig, Vårdförbundet, 076-9402885
 • Carina Strand Boman, Kommunal, 073-0749721
 • Reza Asadian, SACO, 031-3424528
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-04-16

Tillbaka till lediga jobb