Sahlgrenska Universitetssjukhuset, BUP Gamlestaden

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Inom Drottning Silvias barnsjukhus arbetar vi tillsammans för och med hela familjen. Verksamheten arbetar aktivt med kvalitet, patientsäkerhet och utveckling av vårdprocesser och arbetssätt. Forskning, utveckling och utbildning är en viktig del av verksamheten. 

Om oss

På Barn- och Ungdomspsykiatrins (BUP) öppenvårdsmottagning i Gamlestaden arbetar: psykologer, kuratorer, psykiatrisjuksköterskor, läkare och enhetschef. Sammanlagt är vi 35 personer som har ett stort engagemang för dem vi möter i vårt arbete. Mottagningen arbetar utifrån tvärprofessionellt perspektiv och verksamheten kännetecknas av hög kompetens och samverkan. Vi är måna om att stötta varandra och att ha roligt för att tillsammans skapa en god arbetsmiljö.

Din nya arbetsplats?

Som kurator hos oss deltar du i det viktiga arbetet med att möta barn och ungdomar med svår psykisk ohälsa och deras familjer. Arbetsuppgifterna består av behandlingsinsatser till familjer, föräldrar, barn och ungdomar samt samverkan med andra aktörer kring patienten såsom skola, socialtjänst med mera. 

Kuratorer gör nybesöksutredningar och ingår i jourberedskapen dagtid. Här finns goda möjligheter till fortbildning och vi har regelbunden handledning i tvärprofessionella team och specifik metodhandledning. I arbetsgruppen finns kollegor med både längre och kortare erfarenhet.

Om dig

Vi söker dig med socionomutbildning. Vi ser gärna att du har grundutbildning i psykoterapi eller är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator och har erfarenhet av att arbeta behandlande med barn, ungdomar och familjer.

Vi ser gärna att du är legitimerad hälso-och sjukvårdskurator eller kommer få din legitimation under övergångsperioden. Meriterande om du har arbetat med samverkan, nätverksarbete och har kunskap om SIP.

Välkommen med din ansökan!

Tillsammans för patienten - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2094
Kontakt
  • Enhetschef, Gisela Alftrén , 076-0519969
Facklig företrädare
  • Akademikerförbundet SSR, Git Olofsson, 072-2063558
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb