Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Ögonsjukvård, Ögonmottagning barn

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Är du sjuksköterska och söker en arbetsplats med god gemenskap och motiverande kollegor?
Har du intresse och/eller erfarenhet av att arbeta med barn?
Vill du arbeta på Sveriges näst största Ögonklinik?

Då är du välkommen till oss på Ögonmottagning barn vid Drottning Silvias Barnsjukhus!

Om tjänsten

Som sjuksköterska på Ögonmottagning barn arbetar du dagtid, måndag till fredag. På vår mottagning arbetar du självständigt och i team tillsammans med läkare, ortoptister, optiker och erfarna sjuksköterskekollegor. Som sjuksköterska har du även en samordnande och koordinerande funktion inom mottagningen, men också gentemot andra enheter inom bland annat Barn-, Operation- och Ögonverksamheten.

På Ögonmottagning barn träffar du barn från hela barnsjukhuset som försörjer hela landet med specialutredningar i olika patientgrupper, med ett åldersspann från födelsevecka 22 till 17 år. Vi tar emot remisser från BVC och skolhälsovården på barn som inte uppfyller synkraven. Du får därmed en bredd både när det gäller arbetsuppgifter och patienter du möter. På enheten tar vi även hand om Ögonkonsulter för vuxenverksamheten på Östra sjukhuset.

Du har möjlighet till betald vidareutbildning, såsom specialisering inom ögonsjukvård (specialistsjuksköterskegren sedan 2018) samt ortoptistutbildning. Är du intresserad av forskning eller elektrofysiologi har du även möjlighet att fördjupa dig i det.

Din huvudplacering kommer att vara på Ögonmottagning barn, men möjlighet finns även till tjänstgöring vid vår akutverksamhet på Ögonmottagning Mölndal, som tar emot både vuxna och barn med plötslig ögonsjukdom eller ögonskador

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som vill arbeta med barn. Du tycker som vi att samarbete och ett gott bemötande är viktigt, oavsett om det gäller kollegor eller patienter. Du är en person som är flexibel, ser förändringar som en möjlighet och bidrar med din kunskap och kompetens. Erfarenhet av barn med speciella behov är meriterande liksom tidigare erfarenhet av att arbeta med ögonsjukvård. Ett plus om du har en specialisering inom barn- eller ögonsjukvård. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid tillsättningen av tjänsten.

Om ögonverksamheten

Med över 250 medarbetare är vi en av Sveriges största Ögonverksamheter. Vi är en forskningsintensiv verksamhet som ligger i framkant när det gäller forskning och utveckling, bland annat har vi en regional enhet som utreder barn med CVI (hjärnsynskada). Vi bedriver nationell högspecialiserad vård för barnkatarakt och barnglaukom samt för ROP (näthinneförändringar hos för tidigt födda barn). Vi har också flera utbildningsuppdrag där vi som enda ögonklinik i Norden har startat en ortoptistutbildning hösten 2021. Huvudverksamheten är lokaliserad på Mölndals sjukhus, men Ögonkliniken finns även representerad på Sahlgrenska sjukhuset, Kungälvs sjukhus, Frölunda sjukhus och Drottning Silvias Barnsjukhus.

Vår verksamhet är indelad i 14 processer efter olika subspecialiteter, både inom medicin och kirurgi. I processerna finns medarbetare från olika yrkeskategorier (sjuksköterskor, biomedicinska analytiker, medicinska sekreterare, optiker, ortoptister, ögonsjuksköterskor, kanslister, läkare, koordinatorer, fotografer, undersköterskor och tekniker), alla med hög kompetens inom området.

Vill du bli en del av vårt team? Då ser vi fram emot din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset


Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det Kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens. Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1879
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Åsa Holhammar , 0700-852516
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Cecilia Damm, +46313430611
Publicerat 2023-04-04
Sista ansökningsdag 2023-05-01

Tillbaka till lediga jobb