Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Ögonsjukvård, Ögonmottagning barn

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Är du magister optiker och söker en arbetsplats med god gemenskap och motiverande kollegor? Har du intresse eller erfarenhet av att arbeta med barn? Vill du arbeta på Sveriges näst största Ögonklinik? Då är du välkommen till oss på Ögonmottagning barn vid Drottning Silvias Barnsjukhus!

Om oss

Med över 250 medarbetare är vi en av Sveriges största Ögonverksamheter. Vi är en forskningsintensiv verksamhet som ligger i framkant när det gäller forskning och utveckling, bland annat en regional enhet som utreder barn med CVI (hjärnsynskada). Förutom barnkatarakt och barnglaukom bedriver vi nationell högspecialiserad vård även för våra för tidigt födda barn som kan få/får näthinneförändringar (ROP). Vi har också flera utbildningsuppdrag där vi som enda ögonklinik i Norden har startat en ortoptistutbildning hösten 2021.

Huvudverksamheten är lokaliserad på Mölndals sjukhus, men Ögonkliniken finns även representerad på Sahlgrenska sjukhuset, Kungälvs sjukhus, Frölunda sjukhus och Drottning Silvias Barnsjukhus. Vår verksamhet är indelad i 14 processer efter olika subspecialiteter, både inom medicin och kirurgi. I processerna finns medarbetare från olika yrkeskategorier (sjuksköterskor, biomedicinska analytiker, medicinska sekreterare, optiker, ortoptister, ögonsjuksköterskor, kanslister, läkare, koordinatorer, fotografer, undersköterskor och tekniker), alla med hög kompetens inom området.

Arbetsuppgifter

Som optiker på Ögonmottagning barn arbetar du dagtid, måndag till fredag. Du kommer att ha mycket varierande arbetsuppgifter där det ingår självständiga mottagningar såväl som förberedelser inför läkarmottagning. På vår mottagning arbetar du tillsammans med läkare, ortoptister, sjuksköterskor, undersköterskor samt optikerkollegor.

På Ögonmottagning barn träffar du barn från hela barnsjukhuset som försörjer hela landet med specialutredningar i olika patientgrupper, med ett åldersspann från födelsevecka 22 till 17 år. Du får en bredd både när det gäller dina arbetsuppgifter och de patienter du möter. Som en av två kliniker i Sverige bedriver vi nationell högspecialiserad vård avseende barnkatarakt och barnglaukom, där våra optiker spelar en nyckelroll i rätt utprovade glasögon alternativt kontaktlinser.

Din huvudplacering kommer att vara på Ögonmottagning barn, men möjlighet finns även till tjänstgöring vid vår akutverksamhet på Ögonmottagning Mölndal, som tar emot både vuxna och barn med plötslig ögonsjukdom eller ögonskador. 

Möjlighet finns till betald vidareutbildning till ortoptist. Är du intresserad av forskning eller elektrofysiologi har du även möjlighet att fördjupa dig i det.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad optiker med erfarenhet eller intresse av att arbeta med barn. Vi ser det som ett stort plus om du har magisterexamen. Erfarenhet av kontaktlinsanpassning på barn är meriterande.

Du tycker som vi att samarbete och ett gott bemötande är viktigt, oavsett om det gäller kollegor eller patienter. Du är en person som är flexibel, ser förändringar som en möjlighet och bidrar med din kunskap och kompetens. Erfarenhet av barn med speciella behov är meriterande liksom tidigare erfarenhet av att arbeta med ögonsjukvård. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid tillsättningen av tjänsten.

Vill du bli en del av vårt team? Då ser vi fram emot din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska UniversitetssjukhusetAnställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1877
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Åsa Holhammar , 0700-852516
Facklig företrädare
  • SACO, Stina Andersson, +46722065083
Publicerat 2023-04-28
Sista ansökningsdag 2023-05-15

Tillbaka till lediga jobb