Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Palliativa sektionen

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Den 18 september startar ASIH Sahlgrenska Universitetssjukhuset med dygnet runt-verksamhet!

Vill DU arbeta med specialiserad palliativ vård, ASIH inom Sahlgrenska Universitetssjukhusets regi?

Vad är specialiserad palliativ vård?

Specialiserad palliativ vård ges till patienter med komplexa symtom eller vars livssituation medför särskilda behov och som utförs av ett multiprofessionellt team med särskild kunskap och kompetens i palliativ vård. Teamet består av läkare, sjuksköterska, undersköterska, kurator, arbetsterapeut och fysioterapeut. Utifrån patientens ofta komplexa behov och livssituation bidrar samtliga professioner till att optimera den palliativa vården. Som sjuksköterska har du en viktig roll i teamet.

Om verksamheten

Nu inleds första etappen för att starta ASIH SU. Ett fast team med ansvar dygnet runt för inskrivna patienter med ett behov av specialiserad palliativ vård. I dag bedrivs den här vården av PRT (specialiserat palliativt resursteam) som succesivt i etapper ska ersättas av ASIH.

Inom den palliativa sektionen finns även Palliativt Centrum (enhet för utbildning, utveckling och forskning) två palliativa konsultteam och sektionens läkare medicinskt ansvar för Göteborgs tre hospice. Grunden i vårt arbete är att främja god livskvalitet trots livshotande sjukdom och utgår från den palliativa vårdens fyra hörnstenar; kommunikation, symtomlindring, närståendestöd och teamarbete.

Ambitionen är att starta upp ASIH inom en begränsad mindre del av Sahlgrenska Universitetssjukhusets upptagningsområde. Med bemanning dygnets alla timmar är målet att ge en säker och trygg palliativ vård i patientens hem. Den specialiserade palliativa vården ges till patienter oavsett boendeform.

Uppstart av ASIH kommer att ske med projektledning och i en takt som är trygg och säker för våra patienter. En lyhördhet för våra medarbetare är självklar, med målet att fortsatt vara en attraktiv arbetsplats och med en fortsatt god arbetsmiljö. PRT kommer att finnas kvar parallellt med ASIH under en uppstartsperiod.

Välkommen på öppet hus under maj! Kontakta vårdenhetschef för mer information. 

Vad vi kan erbjuda dig som söker

Vi erbjuder dig att arbeta med specialiserad palliativ vård i ett fast ASIH team där vården bedrivs i nära samarbete med framför allt läkare och kurator. Ett spännande utvecklingsarbete med fokus på teamsamverkan där tillit till, och utveckling av teammedlemmarnas olika kompetenser står i fokus. Du erbjuds goda utvecklingsmöjligheter, utbildning inom specialiteten samt handledning.

Sjuksköterskorna i ASIH teamet arbetar efter modellen patientansvarig sjuksköterska för att främja kontinuitet och trygghet. Det möjliggör att följa och tolka patientens symtom och behov av vårdinsatser. Direkta vårdåtgärder sjuksköterskan ansvarar för i hemmet kan t.ex. vara läkemedelstillförsel i injektions- eller infusionsform, smärtbehandling inkluderande smärtpumpar, provtagningar, blodtransfusioner, hantering av sonder och andningshjälpmedel m.m.

Det ingår även arbetsuppgifter med remisshantering, planering och koordinering av vården.

Vi söker dag-, helg- och nattpersonal. 

Vem söker vi? 

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med engagemang för, och erfarenhet av, palliativ vård. Ditt engagemang för patientgruppen såväl som din kunskap och erfarenhet är central i teamet och för den specialiserade palliativa vårdens utveckling.

Meriterande är erfarenhet av arbete inom specialiserad palliativ vård eller erfarenhet av ASIH eller jämförbar vårdorganisation för specialiserad palliativ vård. Exempel på detta är Hospice. Magister/ master-examen i omvårdnad, specialistutbildning i palliativ vård, onkologi, geriatrisk vård eller annan för verksamheten adekvat vidareutbildning.

Du kan arbeta självständigt men även ha god förmåga till ett gott teamarbete. Du har goda pedagogiska färdigheter och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Resor i arbetet förekommer, körkort är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 10
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1432
Kontakt
  • Vårdenhetschef Margareta Sandberg, 079-0990139
  • TF Sektionschef, VÖL Tove Eneljung, 076-7841710
  • Hans Gunnarsson Projektledare/Sektionschef , 076-7841790
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Malin Lund, 031-3421011
Publicerat 2023-04-05
Sista ansökningsdag 2023-08-31

Tillbaka till lediga jobb