Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri Affektiva, Bipolärmottagning

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Bipolärmottagningen är Sverige största specialistmottagning för bipolär sjukdom. Mottagningen är ett kunskapscentrum för bipolär syndrom och är landets ledande centrum för forskning om bipolära syndrom. Vi är kopplade till Sahlgrenska akademin och flera medarbetare är engagerade i undervisning, forskning eller nationella utvecklingsprojekt inom det affektiva området. Mottagningen är även värd för det nationella kvalitetsregistret BipoläR som ordnar en årlig kunskapsdag om bipolära syndrom.

På Bipolärmottagningen är vi välbemannade med stor kontinuitet i läkargruppen; de mest erfarna klinikerna hos oss har arbetat med patienter med bipolär sjukdom i över 30 år. Hos oss finns spetskompetens och engagemang vilket bidrar till god sammanhållning, utvecklingsmöjligheter för nya kollegor och god vårdkvalité. Nu rekryterar vi inför generationsskifte de kommande åren och söker dig som vill arbeta och utvecklas tillsammans med oss med fokus på vård av patienter med bipolär sjukdom.

Mottagningen ligger i centrala Göteborg. Vi har cirka 1800 patienter med bipolär sjukdom. På mottagningen arbetar totalt 48 personer: 10 stycken psykiatriker (överläkare och specialistläkare), sjuksköterskor, psykologer, arbetsterapeuter, rehabiliteringskoordinator, socionomer, sjukgymnast, koordinatorer och medicinsk sekreterare. Vi har även randande ST-läkare.

Vårt kliniska uppdrag är att utreda och behandla bipolär sjukdom hos patienter över 18 år skrivna i Göteborg, Mölndal, Partille, Härryda och Öckerö. Vi arbetar med strukturerade instrument och integrerar den kliniska verksamheten med kvalitetsarbete och forskning.

Vad kan vi erbjuda dig?

Kompetensutveckling dels i form av deltagande i veckoliga kliniska konferenser och mentorskap av mycket erfarna kliniker på området, dels genom kontinuerliga utbildningsinsatser med seminarier på mottagningen, utbildningsdagar regionalt och nationellt samt deltagande i internationella konferenser.

Vi bedriver kliniknära forskning och för intresserade finns goda möjlighet att delta i forskningsaktiviteter.

Vid intresse ges möjlighet till distansarbete på 20%.

Arbetsuppgifter

Läkaren är navet i teamet kring patienten. Vi lägger stor vikt vid diagnostik och har ett strukturerat utredningsprogram som även innefattar forskning. Det kliniska arbetet består i att utreda patienter med misstänkt bipolär sjukdom och fortsatt behandlingsansvar i öppenvård för de patienter som har bipolär sjukdom typ 1 eller 2. Alla läkarna hos oss deltar i kliniska konferenser varje vecka för diskussion av patientärenden samt i team-konferens. Som specialistläkare vid Psykiatri Affektiva ingår du även i jourschemat på kliniken. Hos oss har du möjlighet att ansöka om medel för deltidsforskning inom ramen av ordinarie tjänst med finansiering av kliniken (FoU).

Vi uppmuntrar nytänkande, kreativitet och utveckling av det kliniska arbetet.

Om dig

Vi söker dig som är specialistläkare inom psykiatri. Tidigare arbete på affektiv mottagning samt forskningserfarenhet är meriterande men inget krav. Du vill arbeta i högspecialiserad psykiatrisk öppenvård där kraven på kunskap och kompetens är hög. Du är intresserad av affektiva syndrom och uppskattar ett strukturerat arbetssätt och inspirerande arbetsmiljö. Du är nyfiken på forskning och utveckling och har en vilja att ständigt lära dig mer. Vi värdesätter god struktur i egna arbetet, men också flexibilitet eftersom bipolära tillstånd kan skifta snabbt och kräva omprioriteringar. Vi arbetar i lag tillsammans för patients bästa, varför kunskap om och respekt för övriga personalkategoriers kompetens är viktig. 

Även ST läkare i slutet av sin ST kan söka tjänsten. ST-tjänstgöringen kan avslutas hos oss och vi är behjälpliga med ansökan.  

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1423
Kontakt
  • Sektionschef/Vårdenhetsöverläkare Alina Karanti, 076-7851920
Facklig företrädare
  • Göteborgs Läkarförening, Kajsa Fahlström, 072-204219
Publicerat 2023-02-20
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb