Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Verksamhet Neurosjukvård, Neurologi

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om oss

Verksamhetsområde Neurosjukvård vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver högspecialiserad vård för hela Västra Götalandsregionen. Neurosjukvården består av sektionerna för Neurologi, Neurokirurgi, Strokesjukvård, Rehabiliteringsmedicin, Klinisk neurofysiologi, två administrativa enheter och enheten för psykologer och kuratorer.

Sektionen Neurologi läkare omfattar cirka 60 läkare fördelade på två slutenvårdsenheter (neurologi och stroke), en öppenvårdsenhet och jour/konsultverksamhet. Sektionen har medicinskt ansvar för neurologisk- och strokevård på länssjukvårdsnivå för framförallt Stor-Göteborg och på regionsjukvårdsnivå för hela VGR. De kvantitativt största patientgrupperna är epilepsi, motoriksjukdomar, MS och stroke. Andra viktiga grupper är ALS, CNS-tumörer, neuromuskulära sjukdomar och normaltryckshydrocefalus.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en ST läkare inom neurologi.

Vi erbjuder en attraktiv klinisk-akademisk miljö med många kollegor. I arbetsuppgifterna ingår sedvanligt läkararbete inom neurologisk öppen- och slutenvård samt jourverksamhet, med stora möjligheter för forskning och utveckling. Undervisning av läkarstudenter ingår också som arbetsuppgift för alla läkare vid vår sektion.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare och vill vara med att utveckla neurologin in i framtiden. Du sätter patienten i centrum och har lätt för att samarbeta med kollegor och andra professioner, men även en god förmåga att arbeta självständigt. Tidigare erfarenhet från arbete vid neurologisk enhet, och/eller forskning inom neuroområdet är meriterande.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1227
Kontakt
  • Sektionschef, Krister Ewaldsson, 031-3429033
  • Sektionschef, Johan Zelano, 031-3429062
Facklig företrädare
  • Läkarförbundet, Sara Nordström, 031-3429058/076-2235852
Publicerat 2023-02-10
Sista ansökningsdag 2023-03-19

Tillbaka till lediga jobb