Koncernkontoret, Koncernstab Digitalisering, Användarnära tjänster

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Som region står vi inför stora förändringar i och med digitalisering, behoven ändras i snabb takt och traditionella tankesätt ersätts med nya. Användarnära tjänster har en tydlig målsättning att kunna erbjuda den bästa upplevelsen för våra användare och vara snabbfotade samtidigt som vi inte gör avkall på säkerhet och stabilitet. För att klara denna förändring har vi etablerat tvärfunktionella och självförsörjande produktteam som kontinuerligt levererar värde med fokus på användarupplevelse.

Nu söker vi en chef till sektionen Samarbete inom enheten Samarbete & Samverkan som vill vara med och stärka upp våra tjänster inom samarbetsverktyg och ta en viktig roll i VGR´s förändringsresa. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare.

Ditt uppdrag

Som sektionschef har Du ett viktigt uppdrag i att skapa välfungerande team. Du stöttar och gör det möjligt för dina medarbetare att uppnå sin fulla potential, samt att Du skapar hög trivsel och en god arbetsmiljö. Du har personalansvar för sektionens medarbetare samt ansvarar för att sektionens verksamhet når uppsatta mål och att ekonomin är i balans. Du kommer vara en del av ledningsgruppen som tillsammans möjliggör en god leverans av tjänster och infrastruktur som skapar värde för våra användare.

Sektionen består av 22 personer som är uppdelade i olika produktteam där sektionens uppdrag är att försörja dessa produktteam med professionell kompetens. Produktteamen ansvara för leveranser av bl.a. Office 365 och distansmöten. En viktig del av ditt uppdrag blir att tillsammans med kollegor driva den förändringsresa vi befinner oss på. Du bidrar till att driva och skapa förutsättningar för ständiga förbättringar, agila beteenden och en bra kultur.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi på enheten Samarbete och Samverkan kan ge dig en kreativ arbetsmiljö där vi hela tiden strävar mot att ligga i framkant vad gäller både teknik och kompetens. Vi vill vara en lärande organisation och arbetar kontinuerligt med återblickar och ständiga förbättringar, därför är det naturligt att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter, så väl framgångshistorier som misslyckanden. Du blir del av en fantastisk kultur med vänliga, drivna och begåvade kollegor.

Som en av Sveriges största IT-organisationer finns goda utvecklingsmöjligheter och vi arbetar med individuella utvecklingsplaner för alla medarbetare. Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans.  

Du kommer få en lyhörd och coachande chef som värdesätter ditt välmående, din kompetensutveckling och din personliga utveckling.

För att lyckas i rollen behöver du:

Relevant högskoleutbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt flerårig arbetslivserfarenhet inom IT-området. Du behöver också chef- eller ledarerfarenhet sedan tidigare och du brinner för att skapa en agil organisation där strävan efter ständiga förbättringar uppmärksammas.

Du har erfarenhet av att leda verksamhet och medarbetare genom förändring och har förmåga att engagera och entusiasmera för att få med dig så väl egen personal som kollegor i förändringsarbetet. I ditt ledarskap skapar du delaktighet och engagemang för att tillsammans nå gemensamma mål.

Du är en trygg ledare som motiverar, involverar och utvecklar dina medarbetare samt tillämpar ett tillitsbaserat ledarskap. Med god samarbetsförmåga arbetar du tillsammans med andra och är lyhörd och situationsanpassad i din kommunikation. I ditt chefskap arbetar du i linje med Västra Götalandsregionens chefskriterier som är värdegrundsbaserat, mål- och resultatorienterat, kommunikativt och utvecklingsorienterat chefskap.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

  • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
  • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
  • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt

Placeringsort för denna tjänst är antingen Göteborg, Borås, Vänersborg eller Skövde.

Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner: Förmåner - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/333
Kontakt
  • Andreas Hylén, 0706197020
Facklig företrädare
  • Vision: Jeanette Hansson, jeanette.e.hansson@vgregion.se
  • Ledarna: Mattias Hjelm, mattias.hjelm@vgregion.se
  • Akavia: Stig Holmlund, stig.holmlund@vgregion.se
Publicerat 2023-01-13
Sista ansökningsdag 2023-02-05

Tillbaka till lediga jobb