Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Enhet 7 Neurokemi Mölndals sjukhus

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Om oss

Regional laboratoriemedicin, Klinisk kemi, organiserad inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) är en av de största verksamheterna i landet bland de offentliga laboratorierna. Klinisk kemi består numera av en organisation med cirka 600 medarbetare. Klinisk kemi förser alla sjukhusen och primärvården inom regionen med kvalificerad laboratorieservice av hög kvalitet motsvarande 17 miljoner analyser per år. På laboratoriet levererar vi underlag till diagnos och behandlingsbeslut genom att analysera patientprover från olika kroppsvätskor bland annat blod, urin och cerebral spinalvätska samt tolkning av analyssvar. Vi utför också analyser i utvecklings- och forskningssyfte genom vår studiesektion och bedriver omfattande egen forskning i samarbete med akademin.

Till enheten Neurokemi Mölndal söker vi en legitimerad biomedicinsk analytiker som har dokumenterad erfarenhet att arbeta kvalitetssäkert med hög noggrannhet. Enheten Neurokemi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter. Inom verksamheten bedrivs klinisk rutinverksamhet, läkemedels- och akademiska-studier samt en livlig forskning med utveckling av nya kliniska markörer. Laboratoriet är miljöcertifierat och ackrediterat och stor vikt läggs vid kvalitetsarbete, utveckling av vår verksamhet samt införande av nya analyser. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med forskningsverksamheten och personer anställda av Göteborgs Universitet. Totalt arbetar ca 100 personer i Neurokemis lokaler.

Arbetsuppgifter

Du kommer framför allt att arbeta med analyser och utveckling av olika markörer för Alzheimers sjukdom och andra degenerativa hjärnsjukdomar. Arbetet innefattar bland annat provhantering, analys och utvärdering av neurokemiska markörer. Analyserna är både semi-automatiserade och manuella. Neurokemi erbjuder stor variation av laborativa arbetsuppgifter och det sker i ett tätt samarbete med alla sektioner inom enheten. För arbetsuppgifterna krävs god samarbetsförmåga samt kunskaper och erfarenhet av provhantering och immunbaserade metoder. Erfarenhet av laborativt arbete på sjukhuslaboratorium och kunskaper inom ämnesområdet Neurokemi är meriterande. Vi månar om allas utveckling och anpassar arbetsuppgifter efter kompetens och egna ambitioner.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker med goda biokemiska kunskaper. Du ska ha erfarenhet av laborativt arbete och provhantering. En förutsättning är att du kan uttrycka dig tydligt i tal och skrift på svenska och engelska samt hantera Officepaketet. Erfarenhet av att hantera immunkemiska metoder och automatiserade instrument är meriterande. 

Arbetet kräver god samarbetes- och kommunikationsförmåga samt att du är noggrann och metodisk. Vi bedömer att det är av betydande vikt att du är flexibel och serviceinriktad samt har väl utvecklad socialkompetens. Vi söker en person med ett engagerat positivt arbetssätt och stor vikt fästes vid personlig lämplighet.

Intervjuer och urval av kandidater kommer att ske löpande under ansökningstiden

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mölndal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/10128
Kontakt
  • Enhetschef Charlotta Otter , 0700-824675
  • Enhetschef Irina Nilsson, 0762-716329
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gunilla Lundberg, 0702-649470
Publicerat 2022-12-19
Sista ansökningsdag 2023-01-27

Tillbaka till lediga jobb