Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Rättspsyk Akutenhet 6

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Rättspsykiatrin är en unik verksamhet inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset, beläget i Gunnilse cirka 20 minuter med kollektivtrafik från centrala Göteborg. Rättspsykiatrins uppdrag att ge individuellt anpassad psykiatrisk vård och rehabilitering till patienter som dömts att överlämnas till vård. Verksamheten disponerar öppen och slutenvårdslokaler med förhöjd säkerhetsklassning och vårdar också patienter frihetsberövade enligt annan lagstiftning i samband med att de har behov av akut psykiatrisk specialistvård.

Vår målgrupp på rättspsykiatrin består av patienter med omfattande psykiatrisk problematik framförallt på grund av psykossjukdom, samsjuklighet med ADHD, autismspektrumstörning, intellektuella funktionsnedsättningar och/eller missbruk.

Rättspsykiatrin har ett samhällsskyddsansvar, där målet för verksamheten är att patienterna ska klara ett liv ute i samhället utan att återfalla i brott på grund av psykisk ohälsa. Rättspsykiatrin har således ett dubbelt uppdrag, både samhällsskydd och vård.

Verksamheten är säkerhetsklassificerad och akutenheten har säkerhetsnivå 1, vilket är högsta säkerhetsnivån i Sverige.

Akutenheten har ett regionalt uppdrag att vårda häktade, fängelse- och LSU-dömda frihetsberövade personer med behov av psykiatrisk heldygnsvård och består av tolv vårdplatser.

Vad kan vi erbjuda dig?

Rättspsykiatrin bedriver och utvecklar specialistvård med fokus på tvärprofessionell rehabilitering. Vår målsättning är att erbjuda ett stimulerande och utvecklande arbete, där du i tätt samarbete med kollegor av olika professioner bedriver vård, rehabilitering och behandling. Inom rättspsykiatrin vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset erbjuds du möjlighet till kontinuerlig fortbildning enligt lokala målsättningar och egna intressen.

Du har tillgång till verksamhetens rehabiliteringsfaciliteter, såsom gym och bassäng, för eget bruk. Genom fungerande rutiner, dynamisk säkerhet, delaktighet och kompetenta medarbetare skapar vi tillsammans en god och trygg arbetsmiljö.    

Arbetsuppgifter

Som skötare arbetar du både med omvårdnad och samhällsskydd. Du ingår du i ett team med flera yrkeskategorier där du som skötare har en central och viktig roll.

Din huvudsakliga uppgift är att finnas till för patienterna och upprätthålla en lugn och trygg miljö på enheten. Som skötare har du en stöttande funktion samtidigt som du gör dagliga observationer. Du kommer att dokumentera i Melior och det ingår också läkemedelshantering på delegation, provtagningar och kontroller av vitala parametrar.

Som skötare ansvarar du för att tillsammans med dina kollegor upprätthålla en god arbetsmiljö på vårdenheten. Ditt förhållningssätt och dina insatser är av avgörande betydelse för att verksamheten ska präglas av lugn, trivsel, omvårdnad och trygghet.

Om dig

Vill du göra skillnad på riktigt och redo att arbeta med vårt dubbla uppdrag där vård och samhällsskydd styr? Vi söker dig som är utbildad skötare/undersköterska, erfarenhet från psykiatri är meriterande men inget krav. Det är även meriterande om du tidigare har arbetet inom kriminalvård, SiS och/eller arbete med frihetsberövande och tvång.

Du har omvårdande egenskaper, ett högt säkerhetstänk, du gillar utmaningar och har ett intresse för juridik. Vidare tror vi att du är en lugn och trygg person som kan sätta gränser. Varierande arbetstempo är något du trivs med och du har lätt att ställa om från det lugna till det akuta.

Du har förmåga att lyssna, förstå, motivera och sist men absolut inte minst så tror vi att du har ett genuint intresse för människor i utsatta situationer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Rekryteringen sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillämpas innan sista ansökningsdatum.  

Varmt välkommen med din ansökan!

Tillsammans för patienten - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/9427
Kontakt
  • Enhetschef, Susanne Björklund, 031-3437962
Facklig företrädare
  • Kommunal, Elisabeth Johansson, 031-3437940
Publicerat 2022-11-25
Sista ansökningsdag 2022-12-16

Tillbaka till lediga jobb