Nyfiken, drivande och utvecklingsinriktad Fleet Manager/fordonsförvaltare sökes för Västtrafiks spårfordon.

Vill du vara en del av en verksamhet som är en förutsättning för att samhället ska fungera? Vill du vara med och göra hållbart resande till norm? En viktig komponent är välfungerande och hållbara fordon och det är här du kommer in som Fleet manager/fordonsförvaltare för våra spårfordon.

Västtrafik ansvarar för kollektivtrafiken i Västra Götaland. Varje dag reser 410 000 personer med oss. Det är ett uppdrag som är viktigt i det stora och det lilla, för varje enskild resenär och för att vår region ska utvecklas. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen.

 

Rollen

Som Fleet manager/fordonsförvaltare tillhör du avdelningen Fordon, som är tekniskt ansvarig för Västtrafiks spårfordon. Tillsammans har vi på avdelningen det övergripande ansvaret för att det finns rätt antal tillgängliga och säkra spårfordon i Västtrafiks fordonsflotta. En viktig del av ditt arbete är att upprätthålla och utveckla samverkan med de partners som utför vår trafik.

Ditt huvudansvar kommer att vara att säkra upp behovet och utvecklingen av högkostnadskomponenter samt obsolescensfrågor kopplade till våra spårfordon;

att samverka och följa upp underhållsplaner och arbete med interna och externa parter, så som trafikföretag och andra upphandlade aktörer;

att leda arbetet med att skapa underlag för faktabaserade beslut gällande underhåll, ändringar och investeringar för upparbetning av HVK och HVK-pooler.

I tjänsten ingår även projektledning, kartläggning och utveckling av processer inom arbetsområdet samt värdesäkring av våra fordon genom att arbeta i ett livscykelperspektiv, dvs. säkerställa att tågen fungerar och bibehåller sitt värde under beräknad livslängd. Det förekommer även ansvar för konsulter och leverantörer i olika projekt. Medverkan i budgetarbetet och uppföljning av kostnader ingår också i tjänsten.

I det dagliga arbetet kommer du att samverka brett med relevanta funktioner inom såväl Västtrafik, Västra Götalandsregionen och andra externa samarbetspartners för att säkerställa att komponentförsörjning, drift, underhåll och förvaltning tillvaratas och att synergieffekter kartläggs och används. Du blir en viktig del vid upphandlingar, teknisk utveckling och kvalitetsuppföljning där befintliga eller nya avtal utgör ett ramverk.

 

Västtrafik som arbetsplats

Vi är många som jobbar på Västtrafik, med olika bakgrund och kompetens. Gemensamt har vi ett stort engagemang och en gemensam vision, en framtid där hållbart resande är en norm. Det händer alltid mycket hos oss. Vi växer och utvecklas i samklang med vad våra resenärer och samhället kräver av oss. Vi är vakna och nyfikna och i ständig förändring. Samtidigt har vi en arbetsplats med möjlighet till utveckling och fördjupning som erbjuder stabilitet och goda förmåner.

 

Vem är du?

Våra medarbetare är olika. Alla behövs. Vi vet att olikheter berikar oss och gör oss bättre. Vill du vara med och utveckla det hållbara resandet i Västra Götaland? Då tror vi att du passar hos oss.

För att trivas i den här rollen tror vi att du är en nyfiken, drivande och lösningsorienterad. Du har förmåga att hålla ihop helheten och identifiera förbättringspotential. Tillsammans med dina kollegor och våra samarbetspartner driver du utveckling och förbättringar.

Du har förmåga att samverka i team men även självständigt samt driva och slutföra projekt i tid och med hög kvalitet. Det är viktigt att du som person har god kommunikativ förmåga och kan koordinera och skapa samsyn mellan olika intressenter såväl interna som externa.

 

Kvalifikationer

För att lyckas i den här rollen tror vi att du har en eftergymnasial utbildning inom teknik, ekonomi eller annan utbildning och/eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du behöver kunna behärska svenska och engelska flytande i såväl tal- som skrift.

Det är meriterande om du tidigare har erfarenhet av spårbunden trafik, fordonsunderhåll, ekonomisk förvaltning, kännedom om RAMS, LCC och Asset Management.

 

Villkor och ansökan

Vi vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv för våra medarbetare och möjliggör ett flexibelt arbetsliv. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Göteborg.

Varmt välkommen med din ansökan, CV och personligt brev senast den 2022-12-11. Intervjuer kommer preliminärt att ske under vecka 49.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till rekryterande chef, Jonas Sundgren, på epost Jonas.sundgren@vasttrafik.se.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/9163
Publicerat 2022-11-17
Sista ansökningsdag 2022-12-11

Tillbaka till lediga jobb