Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk mikrobiologi, Vårdhygien

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Är du intresserad av att arbeta på en enhet som förebygger vårdrelaterade infektioner och arbetar för att förebygga smittspridning? Vill du arbeta på en dynamisk enhet som ständigt utvecklar sina arbetsformer? Tycker du om att arbeta i team med andra kunniga och professionella medarbetare? Då passar arbetet som administrativ koordinator/assistent på Vårdhygien vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset dig!

Om oss

Enheten för Vårdhygien på Sahlgrenska Universitetssjukhuset är en av de sammanlagt fyra vårdhygieniska enheterna som stödjer Västra Götalandsregionen som vårdgivare i att säkerställa en vård av god kvalitet med en god vårdhygienisk standard. Vårt huvuduppdrag är att förebygga vårdrelaterade infektioner och förhindra smittspridning. Enheten är rådgivare till chefer i vårdhygieniska frågor samt informerar, utbildar och ger råd till samtliga personalkategorier i vården. Vi bistår också med hjälp i smittspårningar och utarbetar vårdhygieniska rutiner. Arbetet innebär både handläggning av akuta vårdhygieniska frågeställningar och problem men också långsiktigt strategiskt arbete riktat mot beslutsfattare inom våra uppdragsområden. Enheten har pågående forskningssamarbeten och ett flertal medarbetare deltar i regionala och nationella arbetsgrupper. Vi har ett stort undervisningsuppdrag riktat både mot medarbetare inom vården men också mot Sahlgrenska Akademin och ett kontinuerligt pedagogiskt förbättringsarbete bedrivs på enheten.

Enheten arbetar i Göteborg och södra Bohuslän för verksamheterna inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Kungälvs sjukhus, Capio Lundby sjukhus, Frölunda Specialistsjukhus, Angereds Närsjukhus, Carlanderska sjukhuset, kommunal vård och primärvård. Arbetsresor inom Göteborg och regionen förekommer.

På enheten tjänstgör hygienläkare och hygiensjuksköterskor. Vi arbetar i team och ett fortgående utvecklings- och kvalitetsarbete bedrivs på enheten som också har ett nära samarbete med Smittskyddsenheten i VGR, mikrobiologiska laboratoriet och Infektionskliniken på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

 Om arbetsuppgifter

Arbetet som administrativ koordinator/assistent på enheten är ett självständigt, varierat och föränderligt arbete med möjlighet till stora egna initiativ. Du kommer att stödja enhetens medarbetare i administrativa frågor. Exempel på arbetsuppgifter är dokumenthantering, diariehantering, framtagning av presentationsmaterial, arbete i Office-paketet, bokningar i Regionkalendern, fakturaadministrativa arbetsuppgifter, framtagning av enkäter i Esmaker och beställningar i Marknadsplatsen. Enhetens rutiner publiceras i dokumenthanteringssystemet Barium och i arbetsuppgifterna ingår hantering av rutiner i detta system. Enheten har en extern hemsida och som administrativ koordinator/assistent kommer du att vara webbredaktör för denna. Arbetsuppgifterna kan utöver detta också formas efter den som söker beroende på kompetens och erfarenhet och det finns stora möjligheter till eget ansvarsområde. 

Om kvalifikationer

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning med administrativ inriktning antingen YH-utbildning eller på högskolenivå. Alternativt motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Du kommunicerar väl på svenska i både tal och skrift samt har stor erfarenhet av administrativt arbete. Du har också stor IT-vana och mycket goda kunskaper inom Office-paketet.   

Erfarenhet av att arbeta i Region Västra Götalands administrativa system samt fördjupade kunskaper i Excel är meriterande. Specifik erfarenhet av arbete i dokumenthanteringssystemet Barium och i Public360 är värdefullt. Vi ser gärna att du har körkort och kan vara delansvarig i hanteringen av enhetens två leasingbilar. 

Som person förväntar vi oss att du har lätt för att samarbeta i team. Du är också van att prioritera, ta initiativ och organisera ditt arbete självständigt. Du behöver ha en god planeringsförmåga och vara flexibel, noggrann och professionell i din yrkesroll. Vi lägger stor vikt vid att du har ett gott bemötande och en hög ansvars- och servicekänsla. Stor vikt läggs därför vid personliga egenskaper.

Intervjuer och urval sker fortlöpande under ansökningstiden så ansök redan idag. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/8661
Kontakt
  • Enhetschef, Nahid Kondor, 070-0825804
Facklig företrädare
  • Vision, Sandra Novakovic, 070-0825702
Publicerat 2022-11-01
Sista ansökningsdag 2022-11-27

Tillbaka till lediga jobb