Sjukvårdsapotek VGR SV, Kungälvs sjukhus

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Välkommen till Sjukvårdsapotek VGR SV
Sjukvårdsapotek VGR SV är en del av det regionala sjukvårdsapoteket VGR och den enhet inom Sjukhusen i väster som ansvarar för förvaltningens samlade läkemedelsarbete. I enhetens uppdrag ligger ansvar för läkemedelsförsörjning, stöd i läkemedelshanteringsfrågor, uppföljning samt kvalitets- och patientsäkerhetsarbete, allt i nära samarbete med verksamheten. En del av enhetens uppdrag är också att arbeta mer vårdnära ute på vårdavdelningarna och där hantera delar av det dagliga läkemedelsarbetet.

Sjukvårdsapotek VGR SV ingår organisatoriskt i verksamhet Diagnostik och Service tillsammans med enheter för radiologi och medicinsk teknik. Sjukvårdsapoteket inom Sjukhusen i väster arbetar för samtliga fyra sjukhus inom förvaltningen men medarbetarna har i dagsläget sina anställningar antingen på Kungälvs sjukhus eller Alingsås lasarett. Av de totalt 19 medarbetarna är fjorton placerade i Kungälv och fem i Alingsås. Personalen består av apotekare, receptarier och sjuksköterskor.

Vi är nu inne i en expansiv fas där vi får allt fler uppdrag ute på avdelningarna och behöver då utöka gruppen med fler receptarier.

Vem är du?
Vi söker dig som är legitimerad receptarie med några års yrkeserfarenhet.

Som person är du serviceinriktad och har lätt för att skapa nya kontakter och goda relationer. Du är van att arbeta självständigt samtidigt som du har god förmåga att samarbeta. Du är ansvarstagande, noggrann och bra på att själv organisera och strukturera ditt arbete. Du är engagerad i kvalitetsfrågor gällande läkemedelshantering och har god förmåga att bedöma var och hur dina arbetsinsatser gör mest nytta för verksamheten.

Erfarenhet av arbete inom vården och sjukhusapoteksverksamhet är meriterande. Arbetet ställer krav på goda IT-kunskaper.

Vi erbjuder dig
Spännande och stimulerande arbetsuppgifter där du som en del i vårt team arbetar som Receptarie i vården, vilket bl a innebär att på vårdavdelning se till att patientens ordinerade läkemedel finns tillgängliga, iordningställa injektioner och infusioner, förbereda patientens läkemedel inför hemgång samt vara ett stöd för sjuksköterskorna i läkemedelsrelaterade frågor. Det kan också bli aktuellt att arbeta med beställning och uppackning av läkemedel på sjukhusets vårdenheter och till läkemedelsautomaten i vårt sjukhusgemensamma läkemedelsförråd samt att packa vätskevagnar.

Arbete på samtliga sjukhus inom förvaltningen kan tidvis förekomma även om huvudplaceringen är på Kungälvs sjukhus. I nuläget arbetar vi endast dagtid på vardagar. Helgtjänstgöring och arbete kvällstid kan dock bli aktuellt på sikt.

Kvalifikationer
Legitimerad receptarie.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kungälv
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/7342
Kontakt
  • Mari Henning, enhetschef Sjukvårdsapotek VGR SV, 0702-683161
Facklig företrädare
  • Marie Lindahl, Sveriges Farmaceuter, marie.lindahl@vgregion.se
Publicerat 2022-09-20
Sista ansökningsdag 2022-10-04

Tillbaka till lediga jobb