Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Avd 607/Avancerad psykiatri i hemmet

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vill du ha ett arbete där du både får behandla, motivera och aktivera patienter till att må bättre och få ökad livskvalitet? Då kan du vara den vi söker till vårt team på avdelning 607, APIH!

Om oss

Inom Psykiatri Psykos finns all psykosvård för hela Göteborg med kranskommuner samlat. Det omfattar slutenvård, öppenvård och mellanvårdsformer. Avdelning 607 - Avancerad psykiatri i hemmet (APIH) är en SLÖP, integrerad öppen- och slutenvård. Det innebär att vi kan erbjuda våra öppenvårdspatienter inläggning under perioder som inte kan hanteras med behandling enbart i öppenvården.

En av våra åtta vårdplatser är brukarstyrd, för patienter som själva avgör när de behöver den. Behandlingsmodellen vi arbetar utifrån heter R-ACT. Det är en evidensbaserad metod för behandling av patienter med psykiatrisk/psykos problematik som utgår från patienten och patientens nätverk. På enheten arbetar bland annat specialistläkare, sjuksköterskor, skötare, arbetsterapeut, kuratorer, psykolog och sekreterare. Som arbetsterapeut hos oss arbetar du i ett tvärprofessionellt team med möjlighet att anpassa vården för patienten i dialog med kollegor.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi vill att du ska känna dig trygg i arbetet och därför anpassar vi introduktionen efter vad du kan sedan innan. Du får en erfaren arbetsterapeut som mentor och regelbunden handledning. Vi är ett team där vi stöttar varandra och vill att det ska kännas naturligt att komma med frågor.

Har du inte redan kunskap i behandlingsmetoden R-ACT, kommer du att få teoretisk utbildning, praktisk erfarenhet och handledning i metoden. Hos oss får du vara med och påverka utformningen av ditt arbete och du ges mycket goda möjligheter till kontinuerlig utveckling. 

Arbetsuppgifter

Arbetsterapeutens roll är att tillföra aktivitetsperspektivet till övriga i teamet. Som arbetsterapeut gör du funktions- och aktivitetsbedömningar. Du motiverar, stöttar och hjälper patienten att finna en meningsfull vardag och sysselsättning. Du samverkar bland annat med socialtjänst, kontaktpersoner på boenden, patientens anhöriga, godman och förvaltare. Du kommer också arbeta som Case Manager vilket innebär att du tillsammans med en kollega har ett behandlingsansvar för ett antal patienter enligt modellen R-ACT. Det är en stor fördel att patienten behåller både sin läkare och Case Manager även om patienten behöver läggas in på avdelningen.

Är du vår nya arbetsterapeut?

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut, gärna med erfarenhet av AMPS (The Assessment of Motor and Process Skills) och/eller ESI (Evaluation of Social Interaction). Erfarenhet av psykiatriskt arbete och R-ACT/Integrerad psykiatri är meriterande. Då det ingår hembesök i arbetet så är det önskvärt att du har körkort.

Du som börjar hos oss är stabil och trygg i dig själv och det inger förtroende i din relation med patienten. Du är bra på att samarbeta, skapa och vårda relationer, med både patienter, kollegor och vårdgrannar. Det är viktigt att du kan arbeta långsiktigt med motivation och är kreativ när det behövs i ditt arbete. Du har heller inga problem med att planera och prioritera och att bolla med kollegor känns naturligt för dig. Vi ser gärna att du som vi andra i teamet är intresserad av utvecklingsarbete och att hela tiden förbättra vården för våra patienter!

Välkommen med din ansökan!

Tillsammans för patienten - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/7121
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Sandra Sivenbring Svedlund , 0700816857
  • Sektionsledare, Jenny Lindqvist, 0722512983
Facklig företrädare
  • Sveriges Arbetsterapeuter, Gunilla Rehn, 073-6601449
Publicerat 2022-09-13
Sista ansökningsdag 2022-10-12

Zurück zu Stellenangeboten