Sjukhusen i väster, Psykiatriavdelning 10, Kungälvs sjukhus

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Beskrivning
Verksamhet Psykiatri på Kungälvs sjukhus består av heldygnsvårdsavdelningar, en psykiatrisk akutmottagning, psykiatriska öppenvårdsmottagningar, barnpsykiatriska mottagningar och subspecialiserade mottagningar för patienter med ätstörningsproblematik och patienter med emotionell instabilitet. Avdelning 10 är en heldygnsvårdsavdelning med inriktning beroende och allmänpsykiatri. Avdelningen har 12 vårdplatser.

Vi söker dig som vill arbeta i heldygnsvård och med ovan beskriven målgrupp.

Avdelningen bedriver även poliklinisk verksamhet utifrån medicinsk avgiftning och återfallsprevention. På sikt finns förhoppning om att utöka denna verksamhet och kunna erbjuda fler patienter uppföljning i öppnare vårdformer.

Avdelningen har startat ett projekt för att fånga upp och hjälpa kvinnor med substansbrukssyndrom och hot och våld i nära relation. Insatserna riktar sig såväl till inskrivna patienter som vårdas på avdelningen som till polikliniska kontakter via socialtjänst eller den psykiatriska akutmottagningen.

Arbetsuppgifter
Som sjuksköterska ansvarar du för den psykiatriska omvårdnaden. Patientens vårdplan är det styrande dokumentet och patienten skall vara delaktig i upprättandet av denna. Vårdplanen utvärderas sedan kontinuerligt under hela vårdtiden. Vi arbetar med delat beslutsfattande och vården är personcentrerad. Patienter och anhöriga skall vara delaktiga i vården. Vi har också ett ansvar att ge stöd och information till minderåriga barn liksom att stötta patienterna i deras föräldraroll. I teamet runt patienten ingår förutom sjuksköterska, skötare och läkare även heldygnsvårdens arbetsterapeut, socionom, barnombud, sjukgymnast och psykolog. Vården sker i samverkan med vårdgrannar och socialtjänst. Arbetssättet präglas av öppenhet, ansvarstagande samarbete och dialog utifrån patientens perspektiv. Avdelningen har ett kognitivt förhållningssätt i sitt arbete. Arbetstiden är förlagd till dag, kväll och helg.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med ett genuint intresse för vård inriktad mot beroende och allmänpsykiatri. Du ska ha erfarenhet av psykiatrisk vård, gärna ett kognitivt förhållningssätt samt ha erfarenhet av strukturerat arbete med vårdplaner. Det är bra att ha kännedom om att vi vårdar patienter utifrån lagen om psykiatrisk tvångsvård och att det kan förekomma hot och våld. Det är därför bra att ha kunskap i lågaffektivt bemötande och att förvänta sig ett delvis fysiskt belastande arbete.
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. 

Övrigt
Vi begär utdrag ur belastningsregistren på alla som erbjuds anställning inom verksamhetsområde Psykiatri.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kungälv
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/5049
Kontakt
  • Lisa Schmidt, vårdenhetschef, 0700-82 43 44 , lisa.schmidt@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Anders Karlsson, Vårdförbundet, anders.m.karlsson@vgregion.se
  • Vårdförbundet, 0303-988 44, vardforbundet.ksh@vgregion.se
Publicerat 2022-06-15
Sista ansökningsdag 2022-08-21

Tillbaka till lediga jobb