Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk immunologi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin (KITM)

Klinisk immunologi och transfusionsmedicin är en verksamhet organiserad i sex enheter varav fyra är placerade inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU), en på Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) och en på Norra Älvsborgs Länssjukhus/Uddevalla sjukhus (NÄL/US).

Klinisk Immunologi – laboratoriet

Klinisk Immunologi enheten vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset är ett av landets största laboratorium för diagnostik, utveckling och forskning inom ämnesområdet. Laboratoriet är organiserat i 3 sektioner: allergi och överkänslighet, autoimmunitet, och immunbrist och transplantation. Vi bedriver ett kvalitetssäkrat arbete och är ackrediterade hos Swedac sedan många år. Det finns fler än 60 forskningsprojekt på gång inom laboratoriet, i egen regi eller på uppdrag av olika forskningsgrupper.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en disputerad biolog eller motsvarande med en bakgrund inom immunologi som tillsammans med enhetsöverläkare, enhetschef, nuvarande FOU-personal, kvalitetskoordinator och övriga medarbetare kan projektleda, driva och koordinera våra olika forskningsprojekt. Du kommer, i samråd med sektionsansvarig läkare, självständigt utföra kvalificerade arbetsuppgifter och vara en drivkraft inom utvecklingen av labbmetoder som behövs för analys av biologiska prover från patienter med olika immunologiska sjukdomar.

Du kommer att utveckla och införa klinisk diagnostik baserad på laboratoriemetoder som är relevanta för klinisk immunologi. Exempelvis proteinkemiska metoder som ELISA, proteinarray-metoder och nefelometri, metoder för analys av antigener (till exempel cytokiner/chemokiner) och antikroppar samt metoder för att analysera cellpopulationer och deras funktion. Valideringsarbete och deltagande i riskanalyser kan förekomma. Att följa upp relevant vetenskaplig litteratur ingår i dina arbetsuppgifter.

Du kommer att driva interna och externa projekt i nära samarbete med kliniker och andra forskare samt aktivt delta i utbildningen av övrig personal inom verksamheten och läkarstudenter.

Resultat som erhålls som en del i vårt utvecklingsarbete eller genom de kliniska studier vi deltar i, förväntas du kunna sammanställa i vetenskapliga artiklar. Du blir också drivande i skrivandet av ansökningar till finansierande forskningsfonder och etiknämnden.

Kvalifikationer

Du är en disputerad biolog eller motsvarande med ett brett kunnande och praktisk erfarenhet avseende immunologiska metoder och processutveckling. Du kan självständigt konstruera, validera och införa dessa i rutinverksamhet. Det är en fördel om molekylärbiologisk kompetens föreligger. Vi tror att du har erfarenhet från projektledning och viss arbetsledning, antingen från en akademisk miljö, sjukhusmiljö eller industriell miljö, varför du sannolikt har ett antal års erfarenhet efter disputation.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi värdesätter god samarbetsförmåga i komplexa organisationer, ansvar och omdöme samt att du är lyhörd, utåtriktad och har lätt för att kommunicera både verbalt och i skrift. Du är drivande och strukturerad och det är meriterande om du har erfarenhet av undervisning.

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/131
Kontakt
  • Nicolae Miron, överläkare , 076 - 102 08 42
  • Jan Holgersson, verksamhetschef, 070 - 424 09 85
Facklig företrädare
  • Naturvetarna, Pauline Isakson, 070 - 090 37 83
Publicerat 2022-01-10
Sista ansökningsdag 2022-01-24

Tillbaka till lediga jobb