Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU)

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vill du vara med och rädda liv och göra skillnad inom sjukvården? Vi söker medarbetare till sektionen Laboratoriemedicin som ingår i enheten Medicinsk Teknik Medicinska Informationssystem (MTMIS) på SU. På MTMIS kommer du att arbeta i en organisation där det händer mycket inom den tekniska utvecklingen. Vi hoppas att du vill vara med!

Om oss

På Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) finns kompetensen att utföra de allra mest avancerade behandlingar och ingrepp som dagens medicinska utveckling tillåter.

Vi på MTMIS hanterar informationsteknik och informationssystem som är kopplade till moderna medicintekniska produkter på sjukhuset. En viktig del av arbetet är att stödja vårdgivaren i dennes ansvar för medicinska informationssystem (MIS) i syfte att kunna möta den snabba utvecklingen inom MIS-området. Vi ansvarar bland annat för MIS-delen av IS/IT för verksamheter såsom Radiologi, Klinisk fysiologi, Hybrid & Intervention samt de olika laboratoriemedicinska verksamheterna. MTMIS består av två sektioner, Laboratoriemedicin och Medicinsk Bild & Funktion samt personal från kompetenscentrum AI på SU.

Sektionen Laboratoriemedicin

Vi arbetar huvudsakligen med IT-system och applikationer kopplade till regionens fem laboratoriemedicinska verksamheter placerade på de olika sjukhusförvaltningarna inom regionen. Här ingår bland annat samordning av IT-system, projektledning, daglig drift och IT-support hos verksamheterna som är ackrediterade av SWEDAC.

Om arbetet

Vi kommer tillsätta två tjänster:

 1. En tillsvidareanställning med uppdrag inom alla laboratorieverksamheternas LIS inom Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS), Norra Älvsborgs Länssjukhus (NÄL) och Sjukhusen i väster (SV) i regionen
 2. Ett vikariat på ett halvår främst inom SU

För båda dessa tjänster gäller att du kommer att medverka i utvecklingen av sjukhusets och regionens medicinska informationssystem i nära samarbete med den verksamhet som systemen omfattar, systemleverantörer, sjukhusets och regionens IS/IT organisationer. Det innebär bland annat:

 • Systemadministration
 • Användarsupport och felsökning
 • Testa, utvärdera och applicera nya digitala lösningar inom hälso- och sjukvård
 • Genomförande av förändringsarbeten och systemförändringar samt tillhörande konsekvens- och riskanalyser
 • Delaktig vid upphandlingar, informationsklassificeringar
 • Dokumentering som följer vårt ledningssystem
 • Hålla i utbildning och information
 • Projektarbete som projektledare/projektdeltagare
 • Upprättande av kravspecifikationer och systemdokumentation för MIS
 • Planering och uppföljning av förändringsarbeten och beställda systemförändringar samt validering
 • Kontakter med externa och interna intressenter
 • Uppföljning att informationssystem möter ställda krav på funktionalitet, tillgänglighet, kvalitet och ekonomi

För tillsvidareanställningen gäller dessutom att du behöver skapa dig en god översikt och bra kännedom om laboratoriespecifik IT på de övriga förvaltningarna (SÄS, NÄL, SV):

 • dels inom respektive LIS med instrumentkopplingar
 • dels övergripande Windows, skrivare, meddelande från VGR IT med mera

Du kommer dessutom ha mycket samverkan/kontakt mellan de olika laboratorieverksamheterna, VGR IT samt MTMIS. Resor mellan sjukhusen i regionen för arbete på de olika verksamheterna ingår. För resor inom SU finns interna transporter.

Om dig

Din bakgrund är civilingenjör, systemvetare med 3-årig högskoleutbildning eller högskoleingenjör inom IT eller data och gärna med medicinteknisk inriktning, alternativt annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Som medarbetare hos oss har du daglig kontakt och nära samarbete med vårdpersonal och andra externa samarbetspartners. Du behöver därför vara bra på att samarbeta och kunna kommunicera tydligt på svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt. Du känner dig trygg och kan göra korrekta avvägningar och prioriteringar när situationen så kräver. Du är van att väga samman komplex information och agera utifrån det. I ditt arbete är du strukturerad och kan driva dina egna arbetsuppgifter och processer i mål på egen hand. Vi tror också att du är mån om att leverera en god service med kvalitet samt tycker det är viktigt med ett gott bemötande och att kunden blir nöjd. Du är duktig på att dokumentera ditt arbete.

Vi kommer att kalla till intervju löpande under ansökningstiden.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/8463
Kontakt
 • Enhetschef, Peter Embervik , 073 - 558 32 06
Facklig företrädare
 • Sveriges ingenjörer, Iowan Hedendahl , 031 - 343 66 75
 • Vision, Eva-Lotta Yngvesson, 072 - 205 11 06
Publicerat 2021-12-20
Sista ansökningsdag 2022-03-09

Zurück zu Stellenangeboten