Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU)

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vill du vara med och rädda liv och göra skillnad inom sjukvården? Just nu söker vi medarbetare till sektionen Laboratoriemedicin som ingår i enheten Medicinsk Teknik Medicinska Informationssystem (MTMIS) på SU. På MTMIS kommer du att arbeta i en organisation där det händer mycket inom den tekniska utvecklingen då vi står inför utmaningen att gå från gamla till nya system. Vi hoppas att du vill vara med!

Medicinsk Teknik Medicinska Informationssystem (MTMIS)

På Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) finns kompetensen att utföra de allra mest avancerade behandlingar och ingrepp som dagens medicinska utveckling tillåter. Det innebär att vi också har den senaste medicinska tekniken. Medicinsk fysik och teknik (MFT) är ett eget verksamhetsområde på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Vi är cirka 220 medarbetarare som tillsammans servar alla tre sjukhusen Sahlgrenska, Östra och Mölndal med medicintekniska tjänster för säker och optimal vård.

I medföljande länk kan du läsa vad vi inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset kan erbjuda dig som anställs https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/karriarutveckling/trivas-pa-jobbet/

Vi på MTMIS hanterar informationsteknik och informationssystem som är kopplade till moderna medicintekniska produkter på sjukhuset. En viktig del av arbetet är att stödja vårdgivaren i dennes ansvar för medicinska informationssystem (MIS) i syfte att kunna möta den snabba utvecklingen inom MIS-området. Vi ansvarar bland annat för MIS-delen av IS/IT för verksamheter såsom Radiologi, Klinisk fysiologi, Hybrid & Intervention samt de olika laboratoriemedicinska verksamheterna. MTMIS består av två sektioner, Laboratoriemedicin och Medicinsk Bild & Funktion samt personal från kompetenscentrum AI på SU.

Sektionen Laboratoriemedicin

Vi arbetar huvudsakligen med IT-system och applikationer kopplade till regionens fem laboratoriemedicinska verksamheter placerade på de olika sjukhusförvaltningarna inom regionen. Här ingår bland annat samordning av IT-system, projektledning, daglig drift och IT-support hos verksamheterna som är ackrediterade av SWEDAC.

Om arbetet

Du kommer som kvalitetsingenjör bland annat ansvara för:

 • Samordning av IT-ackreditering Swedac
 • Kundkontakter och avtal i samarbete med andra IT-aktörer inom VGR, leverantörer, andra verksamheter
 • Uppgifter relaterat till samordning av IT-förändringar och behörigheter
 • Delaktig i kravställningsarbeten, upphandlingar samt test av laboratoriesystem och angränsande system
 • Hantering av IT-relaterade avvikelser för regionens laboratorieverksamheter, inklusive utredningar och riskanalyser
 • Projektledare inom IT- och kvalitetsarbete inom relaterade verksamhetsområden
 • Testa, utvärdera och applicera nya digitala lösningar inom hälso- och sjukvård
 • Medverka i konsekvens- och riskanalyser samt informationsklassificeringar
 • Bidra med kunskap om regelverk, standarder och processer
 • Dokumentering som följer vårt ledningssystem
 • Hålla i utbildning och information
 • Projektarbete som projektledare/projektdeltagare
 • Upprättande av kravspecifikationer och systemdokumentation för MIS

Resor mellan sjukhusen i regionen för arbete på de olika verksamheterna ingår. För resor inom SU finns interna transporter.

Om dig

Din bakgrund är civilingenjör, systemvetare med 3-årig högskoleutbildning eller högskoleingenjör inom IT eller data och gärna med medicinteknisk inriktning, alternativt annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Som medarbetare hos oss har du daglig kontakt och nära samarbete med vårdpersonal och andra externa samarbetspartners. Du behöver därför vara bra på att samarbeta och kunna kommunicera tydligt på svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt. Du känner dig trygg och kan göra korrekta avvägningar och prioriteringar när situationen så kräver. Du är van att väga samman komplex information och agera utifrån det. I ditt arbete är du strukturerad och kan driva dina egna arbetsuppgifter och processer i mål på egen hand. Vi tror också att du är mån om att leverera en god service med kvalitet samt tycker det är viktigt med ett gott bemötande och att kunden blir nöjd. Du är duktig på att dokumentera ditt arbete.

Du är självklart välkommen att höra av dig till oss med frågor. Vi kommer att kalla till intervju löpande under ansökningstiden.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/8452
Kontakt
 • Enhetschef, Peter Embervik , 073 - 558 32 06
Facklig företrädare
 • Sveriges ingenjörer, Iowan Hedendahl , 031 - 343 66 75
 • Vision, Eva-Lotta Yngvesson, 072 - 205 11 06
Publicerat 2021-12-20
Sista ansökningsdag 2022-01-31

Zurück zu Stellenangeboten