Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Immunhematologi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Vi behöver nu fler engagerade medarbetare på vår enhet för immunhematologi. Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete där du har möjlighet att påverka samt vara delaktig i enhetens utformning. Du kommer att arbeta med mycket varierande arbetsuppgifter och arbetstempo beroende på vad som händer ute i samhället för övrigt och det du gör kommer direkt att vara avgörande för patientens vård. Vi söker just nu nattpersonal till vårt arbetsgäng.

Verksamhetsbeskrivning

Immunhematologi är en av 6 enheter inom Klinisk immunologi och transfusionsmedicin, KITM. Här bedrivs akutverksamhet som är bemannad 24 timmar om dygnet. Enheten består av 3 sektioner; akutlab SU, akutlab Östra sjukhuset och Utredningslab. På akutlaboratorierna utförs i huvudsak blodgrupperingar inför transfusioner av blodkomponenter vid planerade operationer eller vid akuta trauman. På utredningslab utförs kortare och längre utredningar på patienter som av någon anledning har reagerat negativt på en transfusion. Metoderna som används är främst serologiska tester men även molekylärgenetik. Fetalt RhD analyseras på cf-DNA med realtids-PCR. På enheten pågår implementering av molekylärgenetiska metoder då detta kommer vara en del av framtida flöden på Immunhematologin för utredningar av komplexa blodgrupper.

Enheten är mycket engagerad inom immunhematologi samt nya tekniker och deltar därför frekvent i olika utbildningar och representationsmöten.

Enheten har en arbetsgrupp på cirka 30 personer bestående av biomedicinska analytiker, special BMA och biolog som alla arbetar i nära samarbete med läkare.

Laboratoriet är ackrediterat enligt ISO 15189 och stor vikt läggs på kvalitetssäkringsarbete.

KITM utgör en regionblodcentral och försörjer förutom de egna sjukhusen även regionens sjukhus med specialkomponenter.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder en introduktion med upplärning och handledning inom många olika frågeställningar relaterade till immunhematologi samt en bred kompetens inom transfusionsmedicin. Vi strävar efter att ha en genomtänkt personalpolitik med fokus på utbildning och erfarenhet för att ta tillvara på varje medarbetares kompetens och styrka. Vi kan erbjuda dig ett spännande och omväxlande arbete inom en bransch med en snabb teknisk utveckling.

Arbetsuppgifter

Tjänsten innefattar arbete med att bestämma patienters och blodgivares blodgrupper och undersöka huruvida patienter har antikroppar mot olika blodgrupper samt kortare och längre utredningar. Arbetsuppgifterna omfattar registrering av prover, analys av prover (både manuellt och maskinellt), utbesvarning av resultat, utlämning av blodkomponenter samt utredningar tillsammans med läkare. Dokumentation i RMT+ ingår i arbetsuppgifterna samt att vara delaktig i pågående utvecklingsprojekt och ta del av utbildningar, både interna och externa föreläsningar. Arbete är förlagd nattetid men även enstaka dagpass ingår för att upprätthålla kompetensen.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker. Tidigare erfarenhet från liknande arbete är meriterande.

Vi tror att du:

  • Har god förmåga att samarbeta i grupp men också att självständigt planera och strukturera ditt arbete.
  • Är nyfiken och lösningsorienterad och tar ansvar för ditt arbete och resultat.
  • Är noggrann och metodisk då olika myndigheter ställer höga krav på vår hantering av blod.
  • Är bekväm med att arbetstempot under vissa perioder är högt och vi tror att du trivs med att inte alltid veta vad dagen har att bjuda på. Du kan omprioritera och planera om när det behövs.
  • Är kvalitetsmedveten och har en vilja att arbeta med ständiga förbättringar.
  • Har lätt att förstå och ta till dig nya arbetssätt, har ett gott bemötande och en positiv inställning.
  • Är mån om att leverera en god service och kvalitet, tycker det är viktigt med ett gott bemötande och att kunden blir nöjd! Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/8397
Kontakt
  • Enhetschef, Angela Cheng Pettersson, 076 - 140 32 25
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Mike Pakioufakis , 031 - 342 36 49
Publicerat 2021-12-20
Sista ansökningsdag 2022-01-31

Zurück zu Stellenangeboten