Förvaltningen för kulturutveckling, Område 2, Vitlycke museum

Alla invånare i Västra Götaland har rätt till ett rikt kulturliv. Det är en central del av regionens vision Det goda livet. Förvaltningen för kulturutveckling är en del av Västra Götalandsregionen. Vi vill att alla invånare och besökare ska ha nära till kultur, natur och kulturarv. Genom närvaro och verksamhet i hela regionen når och angår vi många. Tillsammans med andra utvecklar, förmedlar och skapar vi kunskap och upplevelser. Med vår samlade kompetens verkar vi för ett hållbart samhälle och ett gott liv för alla i hela regionen. Läs mer på vår webbplats vgregion.se/kulturutveckling.

För att utföra vårt uppdrag med konst, kultur, natur och kulturarv finns för kärnverksamheten två avdelningar, Konst och kultur samt Natur och kulturarv där respektive avdelning är uppdelad på ett flertal enheter. På avdelningen Natur och kulturarv finns de sex museer och besöksmål som förvaltningen driver. För att samordna tvärande frågor över hela förvaltningen arbetar vi i matris, där exempelvis vårt arbete med kommuner, barn och unga, samlingsförvaltning och Agenda 2030 ingår.

Om Vitlycke museum

Vitlycke museum är ett kunskaps- och upplevelsecentrum för världsarvet Tanums hällristningar och ligger i närheten av Tanumshede. Museet är ett internationellt besöksmål och har verksamhet både utomhus vid hällristningarna, i Bronsåldersgården och inne i byggnaden. Vitlycke museum är säsongsöppet april t.o.m oktober. I vårt uppdrag ingår bl.a. att utifrån världsarvskonventionen och hällristningarna arbeta med information, program, visningar och kunskapsutveckling.

Vår programverksamhet ska göra det lätt att lära känna och få veta mer om hällristningarna och öka tillgängligheten till världsarvet, och museet fungerar därmed som en besöksportal för världsarvet. Utgångspunkten är i bronsåldern och hällristningsbilderna, men spänner över en 8 000 år lång epok av mänsklig närvaro i världsarvsområdet. Vi eftersträvar det genuina och att skapa en känsla av gemenskap i vår verksamhet, och arbetar under den kommande perioden aktivt med att utveckla vårt kärnkunskapsområde.

Arbetsuppgifter

Den här tjänsten som receptionist och museivärd har anställningstid 1 maj till 30 september. 

Som receptionist och museivärd är du en viktig del i museets värdskapsarbete och kommer att vara vårt ansikte utåt i reception/butik. Du ingår i ett arbetsteam med uppgift att ta emot och ge god service till alla museets besökare. Dina huvuduppgifter är att informera om världsarvet och museets verksamhet och aktiviteter samt försäljning och hantering av butikens varor. I tjänsten ingår att synliggöra butikens verksamhet i sociala medier. Det tillkommer under perioder andra arbetsuppgifter vid behov. Tjänsten kommer att innebära arbete på kvällstid och helger.

Kvalifikationer

Du har relevant utbildning och dokumenterad erfarenhet av värdskap och service. Du talar svenska och engelska väl samt gärna tyska eller franska. Du har goda säljaregenskaper och vana vid arbete med kassa och lagersystem.

Meriterande

  • Utbildning inom kulturhistoriska ämnen
  • Intresse av och kunskap om forntid och kulturhistoria
  • Erfarenhet av inköp

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är utåtriktad, noggrann och organiserad samt bra på och tycker om att serva besökare och att samarbeta med andra. Du trivs med ett högt tempo och varierade arbetsuppgifter. Du är flexibel och beredd att ändra arbetsuppgifter vid spontana behov.

Övrigt

Under april sker introduktionsvecka samt viss bemanning helger. Detta sker genom timanställning, och du som sökande förväntas kunna arbeta på museet även i april.

Vi strävar efter en jämn köns- och åldersfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

 

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 1 maj 2022
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80 % under perioden 2022-05-01 till 2022-09-30
Ort Tanum
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/8099
Kontakt
  • Christian Mühlenbock, 0700207831
  • Karin Spindel, 0706-16 19 17
Facklig företrädare
  • Eva Edsler. DIK, 0706-48 23 00
  • Jimmy Nilsson, Vision, 0700-20 76 34
Publicerat 2021-12-17
Sista ansökningsdag 2022-01-23

Zurück zu Stellenangeboten