Koncernkontoret, Koncernstab HR, VGR-akademin

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Nu söker vi en utbildningsproducent med inriktning interaktiva medier. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare.

VGR Akademin är en del av Koncernstab HR, som ansvarar för arbetsgivarfrågor, kompetensutveckling och kompetensförsörjning på regionövergripande nivå.

Ditt uppdrag
Västra Götalandsregionen (VGR) implementerar en ny digital lärmiljö, Lärportalen, för kompetensutveckling och lärande.

Till Lärportalsteamet söker vi nu en utbildningsproducent med inriktning produktion av interaktiva medier. Som utbildningsproducent ansvarar du för att producera nätbaserad utbildning från idé till färdig produktion. Du stöttar VGR:s utbildare och verksamheter i hur de planerar, producerar och genomför nätbaserade utbildningar i egen regi eller via avrop från våra externa ramavtalsleverantörer.

Tillsammans med kollegorna i Lärportalsteamet arbetar du aktivt med att fånga behov och att utveckla Lärportalen med målet att erbjuda en digital lärmiljö som är aktiverande, hållbar, inkluderande och motiverande. Du bidrar till att utveckla och underhålla Lärportalens användarstöd så som rutiner, manualer, instruktioner, utbildningar, nätverksforum etc.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad e-learningspecialist, mediepedagog, utbildningsproducent eller motsvarande och har ett stort intresse för digitala pedagogiska verktyg.

Du har aktuell kompetens och arbetslivserfarenhet av utbildningsproduktion för digitala kanaler och hur de produceras för att leva upp till myndigheters krav på användbarhet och tillgänglighet. Du har också praktisk erfarenhet av arbete med olika produktionsverktyg för interaktiva medier och författarverktyg (Articulate Storyline, Adobe Captivate eller liknande).

Du utgår från vuxnas lärande och delar Västra Götalandsregionens syn på kompetensutveckling och lärande som beskrivs i vår riktlinje för kompetensutveckling och lärande i VGR. En fördjupad beskrivning av VGR:s fyra pedagogiska grundprinciper finns i lärresursen Pedagogiska grundprinciper i Lärportalen.

Vi ser gärna att du har praktisk erfarenhet av:

 • utbildningsproduktion för interaktiva medier i författarverktyg som Adobes Captivate och/eller Articulate Storyline, även Adapt Builder och ramverket H5P
 • att producera digitalt innehåll med appar inom Office 365.
 • att arbeta med streamingtjänsterna Vimeo och Stream.
 • att arbeta i lärplattformen Totara Learn eller Moodle.

Som person är du bra på att självständigt planera och organisera ditt arbete och har god förmåga att se helheter och angripa frågor ur ett regionalt perspektiv. Du har god känsla för service och har förmåga att engagera och bygga förtroende i de sammanhang du verkar. Du är öppen och tydlig i din kommunikation, är en lagspelare och har lätt att samarbeta med andra.

För att trivas i din roll behöver du utrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
 • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Du kommer ha hela Västra Götalandsregionen som arbetsfält vilket innebär en del resor främst inom regionen. Din geografiska placering går att diskutera, men du förväntas kunna vara i Göteborg några dagar per vecka. Även sysselsättningsgrad är förhandlingsbart.

Intervjuer kommer genomföras löpande.

Den första intervjun kommer innehålla praktiska moment där du kommer få presentera ett utbildningsupplägg/koncept som du designat från idé till färdig produktion. Du kommer också få möjlighet att visa två interaktiva utbildningskomponenter du producerat.

Läs om våra förmåner: Förmåner - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Omgående
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/8027
Kontakt
 • Patric Olin Nordmarker, IKT-pedagog, 072-203 68 18 (ej tillgänglig v 52 och v 1)
 • Hanna Carlström, utbildningsledare, 072-202 42 53 (ej tillgänglig v 52)
 • Eva Lundh, verksamhetschef, 070-245 75 46 (ej tillgänglig v 51-52)
Facklig företrädare
 • Vision: Jeanette Hansson, 0767-74 28 49
 • SACO: Stig Roos, 0702-55 49 19
Publicerat 2021-12-07
Sista ansökningsdag 2022-01-16

Tillbaka till lediga jobb