Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Beroende, Beroendemottagning Hisingen

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vi söker nu en sjuksköterska till vårt team med intresse och engagemang för beroendepsykiatri.

Om oss

Beroendemottagning Hisingen är en av två basmottagningar inom Göteborg. Mottagningen vänder sig till vuxna personer (från 18 år) som har en psykiatrisk problematik i kombination med ett beroende av alkohol, läkemedel eller narkotika som kräver specialistsjukvård. Hos oss arbetar vi tvärprofessionellt.

Mottagningen erbjuder utredning, bedömning, återfallsprevention, samtalsbehandling och samtalsstöd på olika nivåer men även farmakologisk behandling. Enheten är öppen under dagtid måndag till fredag. Det finns möjlighet till handledning och utbildning utifrån uppdraget.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska på Beroendemottagning Hisingen arbetar du i patientnära relationer. Genom samtal med patienten skapar du förtroendefulla relationer och behandlingsallianser. I arbetet ingår nätverksarbete både med patientens familj och med professionella nätverk.

Som sjuksköterska ansvarar du också för de sedvanliga medicinska insatser som utförs på mottagningen och tillhör sjuksköterskeprofessionen, till exempel medicindelning och rådgivning. Vi arbetar utifrån ett MI-baserat arbetssätt (Motiverande samtal) och utbildning inom detta pågår fortlöpande.

Om dig

Du ska vara legitimerad sjuksköterska. Har du specialistutbildning i psykiatri är det meriterande. Tidigare erfarenhet av arbete med missbruksproblematik inom psykiatrisk öppenvård är också meriterande. 

Arbetets varierande karaktär förutsätter att du är självgående, flexibel och stabil. I kontakt med patienter, samverkanspartners och teamarbete är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och empati. Du förväntas kunna arbeta strukturerat och har en förmåga att analysera och förmedla din analys/bedömning till övriga teammedlemmar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi värnar om ett arbetsklimat som bygger på ett engagemang, en positiv grundinställning, nyfikenhet och intresse.

Intervjuer kommer ske löpande!

Du välkomnas till en sjuksköterskegrupp med bred kompetens!

Läs mer på: http://www.sahlgrenska.se/sv/SU/Omraden/2/Verksamhetsomraden/Beroende/

Välkommen med din ansökan!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Hisingen
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/7169
Kontakt
  • Specialistsjuksköterska, Magdalena Hallgren, 031 - 343 36 21
  • Sektionsledare, Matilda Hansson, 070 - 082 56 99
  • Enhetschef, Darko Pankovski, 031 - 343 36 00
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gustaf Ahlqvist, 072 - 207 41 88
Publicerat 2021-12-27
Sista ansökningsdag 2022-01-18

Zurück zu Stellenangeboten