Skaraborgs Sjukhus, Stöd och Service

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Beskrivning
Sjukhusapoteket SkaS/Läkemedelsfunktion är en del av Sjukhusapotek VGR och ansvarar för förvaltningens samlade läkemedelsarbete. Läkemedelsfunktionen har uppdrag både inom SkaS och inom regionen och har idag femton anställda fördelade på följande yrkeskategorier apotekare, receptarier och apotekstekniker.

Uppdraget består bland annat av daglig verksamhetsdrift, kvalitetsutveckling rörande läkemedelsförsörjning, läkemedelshantering samt utbildning, information och läkemedelsekonomi på SkaS fyra sjukhusorter. Under våren 2022 kommer alla Sjukhusapotek i VGR ta över tillverkning/ beredning i egen regi. Det blir därmed en utökning av antalet medarbetare på SkaS och en utveckling för verksamheten. Sjukhusapoteket SkaS ska med farmaceutisk kunskap bistå sjukhusets vårdverksamheter för bästa möjliga patientomhändertagande.

Arbetsuppgifter
Tjänsten innebär ett samlat ansvar för verksamhet, ekonomi och personal för lokalt sjukhusapotek, vilket inkluderar kvalitetssäkring med författningsefterlevnad, arbetsmiljö och utveckling av verksamheten. Enhetschefen är underställd verksamhetschef inom Stöd och Service, S1, på SkaS och ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Som enhetschef ingår du också i förvaltningsgrupp Sjukhusapotek VGR och har rapporteringsansvar gentemot chef för Sjukhusapotek VGR.

Kvalifikationer 
Vi söker dig som vill anta nya utmaningar och ta ansvar för bästa möjliga utveckling och förvaltning av verksamheten så att den möter upp vårdens behov.
Vi ser att du är kommunikativ, har ett tydligt ledarskap och en god social kompetens. Du får gärna ha erfarenhet av vårdverksamhet på sjukhus och ett stort intresse av läkemedelshantering. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbetsledning och förmåga att ta initiativ, ser till helheten och tar ansvar för att arbeta mot uppsatta mål. Du har ett respektfullt och tillgängligt ledarskap och en hög servicenivå gentemot vårdverksamheterna och vill arbeta med ständiga förbättringar tillsammans med medarbetarna och verkar genom delaktighet och förtroende. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi kommer att intervjua löpande, så vänta inte med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/6546
Kontakt
  • Jenny Berg, Verksamhetschef, 076 -843 85 22
  • Anette Brandström, Chef Sjukhusapoteket SkaS, 070-559 49 92
Facklig företrädare
  • Vision, 0500-43 19 44
  • Vårdförbundet, 0500-43 19 36
  • Sveriges Farmaceuter, 08-507 999 00
Publicerat 2021-12-03
Sista ansökningsdag 2022-02-07

Zurück zu Stellenangeboten