Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Lundströmmottagning Alingsås

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om vår verksamhet

Lundströmmottagningens uppdrag innefattar bedömning, utredning och diagnostik samt psykosocialt stöd och uppföljning för personer med könsdysfori inför och under uppstart av eventuell könsbekräftande behandling. Mottagningen är en regional verksamhet för personer med könsdysfori och är organiserad under Psykiatri Affektiva, Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Mottagningen startade 2007.

Enheten tar sedan 2016 emot både barn och vuxna. Mottagningen består i nuläget av cirka 20 personer inom professionerna läkare, socionom, psykolog, koordinator, sekreterare och vårdenhetschef. Arbetet sker i tre åldersrelaterade team: Barn/ungdomsteam 0–16 år, ungdomsteam 17–20 och vuxenteamet 21 år och äldre.

Denna typ av utredningar sker vid i huvudsak sex motsvarande enheter runt om i landet. Inom något år kommer verksamheten att bedrivas som Nationell Högspecialiserad Vård och då koncentreras till tre enheter. Varav en kommer att vara i Göteborg.

Vi har sedan flera år tillbaka ett nära samarbete med övriga specialister som är involverade i könsdysforivården på Sahlgrenska Universitetssjukhuset såsom endokrinologi, gynekologi, reproduktionsmedicin, logopedi och plastikkirurgi. Under utredningsperioden samarbetar de olika professionerna inom teamen i både utredning och stöd utifrån patientens behov. Vi arbetar också med att ge information och stöd till vårdnadshavare/närstående.

Könsdysforivården är ett relativt nytt fält som är under snabb utveckling med stort behov av forskning. Du har därför stor möjlighet att inom området delta i utvecklingen av ny kunskap. En del i detta arbete är att aktivt delta i insamlingen av data till Könsdysforiregistret.

Arbetsbeskrivning

Då en av våra socionomer slutar söker vi en socionom/kurator till ungdomsteamet som arbetar med personer mellan cirka 17-25 år.

I det dagliga arbetet ingår att utföra utredningar med frågeställningar kring könsidentitet/könsdysfori/transsexualism. Det är viktigt att både patient och närstående får information om vad den könsbekräftande vården innebär. Patienten ska ges utrymme för reflektion och utforskande av den egna könsidentiteten och att diskutera funderingar kring sexualitet. Att möta dessa behov är av stor vikt för att den fortsatta processen ska bli så bra som möjligt.

Flextid tillämpas och det finns möjlighet att arbeta viss tid hemifrån om önskemål finns.

Till arbetsuppgifterna hör även:

  • Att arbeta i team tillsammans med läkare och psykolog.
  • Att genom samtal ge stöd och möjlighet för individen att utforska sin könsidentitet.
  • Att samverka med vårdgrannar kring enskilda ärenden.
  • Bedriva psykosocialt bedömnings- och utredningsarbete.

Du kommer också utgöra en viktig del i det teampsykiatriska arbetet på mottagningen och där bidra med din psykosociala kompetens tillsammans med övriga socionomer.

Resor kan förekomma i samband med föreläsningar och samverkan med andra vårdgivare/myndigheter.

Är du vår nya kollega?

Du som söker ska vara socionomutbildad/legitimerad hälso- och  sjukvårdskurator eller motsvarande, med god erfarenhet av psykosocialt utredningsarbete. Du ska ha god kommunikativ förmåga och med lätthet kunna uttrycka dig i tal och skrift samt att du känner dig bekväm med att tala inför grupper.

Stor fördel om du har erfarenhet av psykiatrisk öppenvård. Meriterande är erfarenhet av arbete med könsidentitetsfrågor och kompetens inom området sexologi och genusteori, samt intresse av att hålla sig uppdaterad inom dessa områden.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Egenskaper som samarbetsförmåga, självständighet och en god empatisk förmåga värderas högt. 

Kontroll sker i brotts- och misstankeregistret inför en eventuell anställning.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/3466
Kontakt
  • Enhetschef, Lennart Fällberg, 032 - 222 68 90
  • Socionom, Anja Brorsson, 032 - 222 68 96
  • Psykolog, Erika Eriksson, 032 - 222 68 94
Facklig företrädare
  • SSR, Git Olausson, 072 - 206 35 58
Publicerat 2021-05-27
Sista ansökningsdag 2021-06-17

Tillbaka till lediga jobb