Närhälsan eHälsostrategiska avdelningen

Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.

Om oss

Närhälsan eHälsostrategisk avdelning arbetar för effektiva och optimala IS/IT-lösningar. Arbetet utgår från verksamhetens behov och med ett regionalt perspektiv. Målet är en stabil och kompetent förvaltning, ökad kvalitet i Vårdvalens rapportering samt en bättre IT-vardag för våra medarbetare.

Västra Götalandsregionen genomför en omställning av vården med ökad digitalisering, fler e-tjänster och större tillgänglighet för invånaren att genomföra vårdärenden på distans inför en omställning av vården med ökad digitalisering med fler e-tjänster. Just nu kraftsamlar Västra Götalandsregionen för att skapa en modern vårdinformationsmiljö som ska vidareutveckla vårdprocessen. I framtidens vårdinformationsmiljö är Cerner Millennium det huvudsakliga IT-stödet i det dagliga arbetet i hälso- och sjukvården. Systemet ersätter bland annat nuvarande journalsystem och kommer att börja införas våren 2022.

Om arbetet

Vi söker nu en Applikationsspecialist då en av våra medarbetare går vidare till andra uppdrag inom VGR. 

Du kommer att ingå i ett team som arbetar med att implementera och utveckla digitala invånartjänster inom Närhälsan. I din arbetsuppgifter ingår:

Stöd och Behandling

  • Driva utveckling av stödprogram utifrån verksamhetsbehov. Några få program inom Närhälsan finns för närvarande (Tobakshjälpen, Måendekollen, Sömnguiden, Delia)
  • Designa och skapa program
  • Utbilda och ge stöd till verksamheterna kring stöd- och behandlingsprogrammen
  • Samarbete med regional utveckling och andra förvaltningar

Formulärtjänsten

  • Designa och skapa program utifrån verksamheternas behov
  • Utbilda och ge stöd till verksamheterna
  • Samarbete med regional utveckling och andra förvaltningar

Med din expertkunskap och kompentens i digitala tjänster kommer du att ingå i tvärprofessionella team för Närhälsans digitala utveckling.

Om dig

Vi söker dig med högskoleutbildningen, eller annan relevant utbildning, gärna inom digitalisering. Det är en fördel om du har kunskap om primärvården/vården. Vi ser även att du har erfarenhet inom digitalisering och förändringsarbete.

Du ska vara visionär och kunna se möjligheterna med digitala alternativ inom vården. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Befattningen kräver en person med helhetssyn och som är självständig, flexibel, analytisk och beredd att ta ansvar. Ett nära samarbete med andra inom och utom förvaltningen kräver att du har en god samarbetsförmåga, är prestigelös och lyhörd för andras behov. Du drivs av att skapa möjligheter till förbättringar och engagemang i din omgivning. Du lever upp till Närhälsans kärnvärden som är Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.

I uppdraget ingår resor och många kontakter varför det är viktigt att du trivs med att vara synlig i organisationen. Körkort är nödvändigt.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Villkor

Befattningen placeras geografiskt på något av Närhälsans fyra kanslier i Vänersborg, Skövde, Borås eller Göteborg.

Intervjuer

Vi har avsatt tid för intervjuer förmiddag 21/4, eftermiddag 26/4 och förmiddag 28/4.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg, Vänersborg, Skövde eller Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1946
Kontakt
  • Benny Johansson, IT-chef, Tfn 0705 - 46 67 66
Facklig företrädare
  • Tanja Wiemer, Vision, Tfn 0700 - 82 36 51
Publicerat 2021-03-26
Sista ansökningsdag 2021-04-23

Zurück zu Stellenangeboten