Sahlgrenska Universitetssjukhuset , Intervention 1 Sahlgrenska

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om vår verksamhet 

Hybrid och Intervention är en verksamhet inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset sedan 2016 och ingår i Område 5. Verksamheten innefattar Kärlkirurgi samt Interventions- och Operationsenheter med hybridsalar. Intervention 1 arbetar med modern utrustning på angiolab och hybridsalar, enhetens innehåll är Intervention inom Neuro och Buk/Kärl. Vår verksamhet består av drygt 50 procent akuta patienter.

Vi välkomnar dig som är nyutexaminerad eller om du har tidigare erfarenhet inom Radiologi. Vi som arbetar här är medicinska sekreterare, undersköterskor, röntgensjuksköterskor, anestesisjuksköterskor, interventionister/radiologer, anestesiläkare och kärlkirurger med flera. 

Arbetsbeskrivning 

Vi söker dig som är intresserad av att fördjupa dig inom Intervention och har ett intresse för bild och angioteknik samt den utmaning som finns av specialisering på ett Universitetssjukhus. Vårterminen 2022 kommer du även att ha möjlighet att gå en uppdragsutbildning på 15 högskolepoäng inom Intervention och vi kan utforma en individuell karriärplan. Vi hoppas också att utbildningen kan stimulera till ett  forskningsintresse för framtiden.

Du bör ha ett intresse och fokus på de utmaningar som följer med ett högt akut flöde av patienter. Du ges möjlighet att arbeta i en multidisciplinär verksamhet med en högteknologisk innovativ bilddiagnostik. Vi arbetar i en höggradig ren miljö, där våra interventionslab och hybridsalar har identiska hygienkrav på samma sätt som en operationsenhet. Röntgensjuksköterskan är en i teamet och arbetar ihop med interventionisten vid våra undersökningar/behandlingar.

Den interventionsbehandling som utförs inom Neuro är bland annat vid trombektomier, subaraknoidalblödningar och andra blödningar i huvud/ansikte och embolisering av aneurysm i hjärnan. Inom Buk/Kärl bland annat:  Bäcken- och benangiografier, embolisering av tumörer och aneurysm, stentgraftbehandling av aorta samt akuta blödningar och avancerade leverinterventioner.

Du ges möjlighet till kompetensutveckling såväl internt som externt.

Om dig och dina kvalifikationer

Du är legitimerad röntgensjuksköterska/radiograf och vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete inom intervention och/eller radiologi. 

Du tar eget ansvar och har förmågan att arbeta i team med olika yrkesprofessioner. Du är positiv till förbättringsarbeten och handleder gärna studenter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Behöver du bostad i Göteborg? Då kan vår Welcome services hjälpa till.

Har du frågor kring vår verksamhet eller undrar hur enheten ser ut? Då är du varmt välkommen på ett besök, hör gärna av dig.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1056
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Carina Sandin, carina.sandin@vgregion.se / +46 709 624756
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Carina Seldahl Holmberg, +46 31 342 32 07
Publicerat 2021-03-11
Sista ansökningsdag 2021-04-08

Tillbaka till lediga jobb