Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Verksamhet Medicin barn

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vår verksamhet

Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus (DSBUS) utgör den samlade barnsjukvården inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Sjukhuset har ett komplett vårdutbud med alla dess delar från akutsjukvård till högspecialiserad vård såsom neonatologi, kardiologi, onkologi, transplantationsverksamhet, lungsjukdomar och allergologi, neurologi, metabola sjukdomar, diabetes och endokrinologi. Inom barnmedicin driver vi en av regionens största utbildningsenheter. Vi erbjuder en av landets bästa ST-utbildningar enligt SPUR inspektionen. Som ST-läkare kommer du att arbeta på hela Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus och ingå i primärjourslinjen under hela utbildningstiden. Vi har en spännande framtid med en ny stor tillbyggnad till vårt barnsjukhus och du kommer att få vara med att inviga denna under din ST!

Tjänstens utformning

ST-utbildningen vid Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus följer Barnläkarföreningens riktlinjer och målbeskrivning från Socialstyrelsen där ledarskapsutbildning, vetenskapligt arbete, samt kvalitets/förbättringsprojekt ingår. Handledning och feedback ingår kontinuerligt i vår ST-utbildning, likaså att du tar aktiv del i utbildningen och ingår i olika arbetsgrupper. Att vara kursamanuens för kursen i pediatrik ingår. Delar av ST-utbildningen inom exempelvis öppenvård, barn- och ungdomspsykiatri (BUP) eller neonatologi kan komma att göras vid andra platser i Västra Götalandsregionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har svensk läkarlegitimation och som har intresse för forskning och utveckling samt undervisning. Du har god samarbetsförmåga och personligt engagemang i ditt arbete. Har du tidigare erfarenhet av att ha arbetat på Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus ses det som särskilt meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Antal månader pediatrisk erfarenhet ska tydligt anges i din ansökan.

Ansökningsprocessen

Vi ber dig vänligen att med din ansökan bifoga tre referenser, intyg på läkarlegitimation, personligt brev och tydligt beskriva eventuella forskningsmeriter med eventuell publikationslista. Om du som sökande har frågor kring din digitala ansökan eller behöver support med rekryteringsverktyget Varbi kan du vända dig till Varbi.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4369
Kontakt
  • Verksamhetsassistent, Cecilia Hallén, 031- 343 46 20
  • ST-sektionschef, Hannah Fovaeus, 070- 748 71 79
  • ST-studierektor, Thomas Hagedorn 031- 343 83 75, Verksamhetschef, Younis Khalid 070- 946 47 97
Facklig företrädare
  • SACO, Johannes Eldblom, 031- 343 52 35
Publicerat 2020-09-18
Sista ansökningsdag 2020-10-07

Zurück zu Stellenangeboten